LO varsler nye kamper om arbeidsmiljøloven

LO varsler at både kommunene og neste års tariffoppgjør blir viktige i kampen mot regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven.

NY KAMP: LO-leder Gerd Kristiansen varsler ny kamp om arbeidsmiljøloven. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY KAMP: LO-leder Gerd Kristiansen varsler ny kamp om arbeidsmiljøloven. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Under Trondheimskonferansen i helgen, landets største fagforeningskonferanse med unntak av LO-kongressen, ba deltakerne om kamp på alle fronter mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. LO-leder Gerd Kristiansen kom dem i møte, skriver Klassekampen.

- Vi er tydelige på at det som blir tatt ifra oss gjennom lovveien, kommer tilbake i tariffoppgjørene, sier Gerd Kristiansen til avisen.

Hun viser også til at bystyret i Trondheim har vedtatt å beholde og bruke dagens versjon av arbeidsmiljøloven i kommunen, uansett hva som vedtas av Stortinget.

- Vi i LO-ledelsen kommer til å sende ut en oppfordring i systemet og oppfordre våre medlemmer til å komme med slike forslag lokalt. Vi kan vise til hva som skjer i Trondheim og oppfordre folk til å lære av det, sier LO-lederen.

Både LO, Unio og YS gjennomførte onsdag forrige uke en to timer lang landsomfattende politisk streik i protest mot de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven.

Hovedorganisasjonene mener endringene blant annet vil føre til oftere søndagsjobbing, mer overtid og flere på midlertidig ansettelse. (NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.