Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO varsler nye kamper om arbeidsmiljøloven

LO varsler at både kommunene og neste års tariffoppgjør blir viktige i kampen mot regjeringens endringer i arbeidsmiljøloven.

NY KAMP: LO-leder Gerd Kristiansen varsler ny kamp om arbeidsmiljøloven. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY KAMP: LO-leder Gerd Kristiansen varsler ny kamp om arbeidsmiljøloven. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under Trondheimskonferansen i helgen, landets største fagforeningskonferanse med unntak av LO-kongressen, ba deltakerne om kamp på alle fronter mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. LO-leder Gerd Kristiansen kom dem i møte, skriver Klassekampen.

- Vi er tydelige på at det som blir tatt ifra oss gjennom lovveien, kommer tilbake i tariffoppgjørene, sier Gerd Kristiansen til avisen.

Hun viser også til at bystyret i Trondheim har vedtatt å beholde og bruke dagens versjon av arbeidsmiljøloven i kommunen, uansett hva som vedtas av Stortinget.

- Vi i LO-ledelsen kommer til å sende ut en oppfordring i systemet og oppfordre våre medlemmer til å komme med slike forslag lokalt. Vi kan vise til hva som skjer i Trondheim og oppfordre folk til å lære av det, sier LO-lederen.

Både LO, Unio og YS gjennomførte onsdag forrige uke en to timer lang landsomfattende politisk streik i protest mot de foreslåtte endringene i arbeidsmiljøloven.

Hovedorganisasjonene mener endringene blant annet vil føre til oftere søndagsjobbing, mer overtid og flere på midlertidig ansettelse. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media