LO varsler streik fra 1. april

Krever den frivillige meklingen i lønnsoppgjøret avsluttet. Mandag kan tusenvis bli tatt ut i streik.

VARSLER STREIK: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen kan mandag ta ut over 20 000 medlemmer i streik dersom en tvungen mekling ikke fører fram. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
VARSLER STREIK: LO-leder Hans-Christian Gabrielsen kan mandag ta ut over 20 000 medlemmer i streik dersom en tvungen mekling ikke fører fram. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB ScanpixVis mer

LO har onsdag ettermiddag krevd at den frivillige meklingen i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO avsluttes.

LO varsler nå streik fra arbeidstidens begynnelse mandag 1. april dersom partiene ikke blir enige.

- LO konstaterer at det ikke har vært mulig å bli enig med NHO så langt, og vi ser derfor ingen grunn til å fortsette den frivillige meklingen, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en melding fra LO.

Hvis LO og NHO ikke blir enige, vil nærmere 23 000 arbeidstakere i NHO-bedrifter streike fra dette tidspunktet.

Det blir nå tvungen mekling mellom partene i fire dager fra og med i morgen, opplyser LO overfor Dagbladet.

- Våre medlemmer skal ha en rettferdig andel av de verdiene de har vært med å skape. Vi har tatt ansvar i dårlige tider og vist måtehold i flere lønnsoppgjør på rad. Nå er det rom for kjøpekraftforbedring for alle og et ekstra lønnsløft for de lavest lønte, som i de siste årene har hatt den svakeste lønnsutviklingen av alle, legger han til.

Dersom det blir streik fra 1. april, vil en eventuell utvidelse varsles fire dager før den kan iverksettes, opplyser LO.