Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LO vil gi 13 millioner til Ap, SV og Sp: - Landets fagorganiserte er best tjent med et nytt flertall

Arbeidstakerforeninga vil bla opp for å sikre et rødgrønt flertall.

PENGEGAVE: LO-leder Gerd Kristiansen og Ap-leder Jonas Gahr Støre på Aps landsmøte i helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
PENGEGAVE: LO-leder Gerd Kristiansen og Ap-leder Jonas Gahr Støre på Aps landsmøte i helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeidstakerforeninga LO vil 13 millioner kroner til de rødgrønne partiene Ap, SV og SP.

Det melder LO selv i en pressemelding.

Størst er den foreslåtte pengegaven til Arbeiderpartiet. Hele 10 millioner vil LO gi Jonas Gahr Støre og hans parti for å gjenvinne regjeringsmakta i september. SV vil to millioner kroner og Sp én million kroner.

- Vi mener at landets fagorganiserte er best tjent med et nytt flertall, og en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet, sier LO-leder Gerd Kristiansen i pressemeldingen.

Derfor vil LOs sekreteriat be kongressen om å bevilge pengene til «de politiske partiene som står oss nærmest», som det heter i pressemeldingen.

- I de landene der man har kuttet båndene mellom parti og fagbevegelse har vi sett at arbeidstakernes rettigheter har blitt dramatisk svekket, sier LO-lederen om hvorfor de ser seg tjent med å bidra økonomisk til Ap, SV og Sp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!