LO vil gi 13 millioner til Ap, SV og Sp: - Landets fagorganiserte er best tjent med et nytt flertall

Arbeidstakerforeninga vil bla opp for å sikre et rødgrønt flertall.

PENGEGAVE: LO-leder Gerd Kristiansen og Ap-leder Jonas Gahr Støre på Aps landsmøte i helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
PENGEGAVE: LO-leder Gerd Kristiansen og Ap-leder Jonas Gahr Støre på Aps landsmøte i helgen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeidstakerforeninga LO vil 13 millioner kroner til de rødgrønne partiene Ap, SV og SP.

Det melder LO selv i en pressemelding.

Størst er den foreslåtte pengegaven til Arbeiderpartiet. Hele 10 millioner vil LO gi Jonas Gahr Støre og hans parti for å gjenvinne regjeringsmakta i september. SV vil to millioner kroner og Sp én million kroner.

- Vi mener at landets fagorganiserte er best tjent med et nytt flertall, og en ny regjering ledet av Arbeiderpartiet, sier LO-leder Gerd Kristiansen i pressemeldingen.

Derfor vil LOs sekreteriat be kongressen om å bevilge pengene til «de politiske partiene som står oss nærmest», som det heter i pressemeldingen.

- I de landene der man har kuttet båndene mellom parti og fagbevegelse har vi sett at arbeidstakernes rettigheter har blitt dramatisk svekket, sier LO-lederen om hvorfor de ser seg tjent med å bidra økonomisk til Ap, SV og Sp.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer