LO vil ha streikemonopol

LO-kongressen vil trolig gå inn for å begrense andre fagforeningers rett til å streike. - Uhemmet streikerett utenfor LO kan svekke Solidaritetsalternativet, mener LO-ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LO-sekretariatet er lei av at grupper utenfor LO streiker uten å bry seg om solidaritetsalternativet, som forutsetter en moderat lønnsvekst, skriver Klassekampen i dag.

Sekretariatet vil at hele systemet for tarifforhandlinger skal forandres, slik at det ikke skal lønne seg å stå utenfor de landsdekkende organisasjonene «som fører en helhetlig tariffpolitikk».

Kommuneforbundets nestleder Gunhild Johansen sier at meningen med forslaget er å synliggjøre at det skal lønne seg å være organisert.

- De som betaler kontigent, utvikler politikk og sørger for at fagbevegelsen utgjør den kraften den er i dag må ha noe mer igjen for det enn de som står utenfor, sier hun til Klassekampen.

Tidligere har det fra LO-hold blant annet kommet forslag om høyere lønn og arbeidsledighetstrygd for organisert enn uorganiserte.

Andre fagorganisasjoner reagerer kraftig å forslaget om streikemonopol.

- LO er på desperat jakt etter å binde til seg medlemmene og etter å lime til seg flere medlemmer som ikke frivillig vil være med, sier leder Terje Nufstad i Oljearbeidernes Fellessammenslutning til Klassekampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer