LO vil ikke anerkjenne sexhandel

LO går sterkt i mot FNs arbeidsorganisasjon ILOs oppfordring om å anerkjenne sex-industrien og behandle den som enhver annen forretningsvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en rapport oppfordrer FNs arbeidsorganisasjon (ILO) alle lands regjeringer til offisielt å anerkjenne sex-industrien. Samme rapport viser at sex-industrien i Sørøst-Asia er i så raskt vekst at den nå utgjør fra 2 til 14 prosent av disse landenes brutto nasjonalprodukt (BNP).

  - LO vil ikke anerkjenne sexhandel. Vi er sterkt i mot det, sier Karin B. Theodorsen i LOs ILO-avdeling til Dagbladet :på nettet.

Forbauset

LO er forbauset over ordbruken i ILOs pressemelding om sex-industrien i Sørøst-Asia.

  I rapporten oppfordrer ikke ILO til å legalisere prostitusjon, men tar for seg fordelene ved å anerkjenne prostitusjon som en økonomisk sektor.

  - Pressemeldingen er uklar, og innholdet er uheldig. Vi forstår ikke ILO som kommer med motstridende meldinger, sier Theodorsen.

  Rapporten fra ILO påpeker mulighetene for å skattlegge de lukrative tjenestene og også utarbeide retningslinjer for arbeidsforholdene til de mange millionene som arbeider i sex-industrien.

(Dagbladet :på nettet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer