LO-Yngve støtter Røkke

LONGYEARBYEN/OSLO (Dagbladet): Yngve Hågensen gir Kjell Inge Røkke full støtte til å kjøpe hele Aker RGI.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før Kjell Inge Røkke framsatte sitt tilbud om å kjøpe Aker RGI, hadde han to møter med den mektige LO-sjefen. Strategien har åpenbart vært vellykket. Men LO er delt.

Nå sier Yngve Hågensen dette om Røkkes privatisering av det mektige industrikonsernet:

- Jeg ser ikke noe galt i dette. Snarere ser jeg det som en fordel.

Yngve Hågensen sier dette til Dagbladet mens han deltar på et nordisk LO-seminar på Svalbard. Og det er herfra han støtter planene om å ta Aker RGI av børs og putte hele selskapet i Røkkes lomme.

Ligger fast

- To ganger har vi diskutert utviklingen av Aker-konsernet. Det er med bakgrunn i disse møtene jeg ser på utspillet fra Røkke som positivt. For meg spiller det ingen rolle om Kjell Inge Røkke eier 60 prosent eller hundre prosent av Aker RGI. Dette handler om videreutvikling av en industriell virksomhet i Norge, og om hvilke rammebetingelser denne virksomheten skal få, sier Yngve Hågensen.

Nettopp utviklingen av norsk industri var temaet på møtene mellom Hågensen og Røkke.

- Jeg går ut fra at de planene som ble lagt fram i disse møtene, planer om å utvikle Aker RGI til å bli et solid norsk industriselskap, ligger fast, sier Hågensen.

- Hovedpunktene i denne utviklingen er todelt. Det handler om industriell satsing og norsk eierskap. Det er bakgrunnen for at jeg ser på utspillet fra Kjell Inge Røkke som positivt, sier han.

Kjell Inge Røkkes tilbud om å overta hele Aker RGI er meget kontroversielt. Kjell Inge Røkke har lært av sin medinvestor, den mektige Jens P. Heyerdahl, at veien til suksess svært ofte går gjennom støtte fra og samarbeid med fagbevegelsen.

Yngve Hågensen er åpenbart ikke redd for at Kjell Inge Røkke skal likvidere selskapet for å kunne slette sin langt fra beskjedne gjeld. Det er derimot lederen av LOs mektigste industriforbund.

Advarer

Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen advarer Røkke mot å bli en eneveldig eier av Aker.

- Jeg er i likhet med de ansatte og tillitsvalgte i Aker usikker på Røkkes motiver for å kjøpe opp hele Aker og trekke selskapet vekk fra børsen. Jeg utfordrer derfor Røkke: Den usikkerhet han nå skaper, bør han gjøre noe for å dempe omgående, sier Bjørndalen, som sammen med de Aker-tillitsvalgte har bedt Røkke om et møte i dag.