E-postsaken

Lobbyist mistet jobben etter skjulte fremstøt: - Jeg fikk den private mailadressen til Per Sandberg på kontoret hans

Lobbyisten som innrømmet skjulte fremstøt mot Per Sandberg: «Jeg hadde ikke den vanlige mailadressen hans».

KONFLIKT: Robert Eriksson, Administrerende direktør i Norska Sjømatbedrifters Landsforening, og saksøker Frode Reppe på dag to av rettssaken som går i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
KONFLIKT: Robert Eriksson, Administrerende direktør i Norska Sjømatbedrifters Landsforening, og saksøker Frode Reppe på dag to av rettssaken som går i Sør-Trøndelag tingrett. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Det ble ikke utvekslet mange høflighetsfraser da Robert Eriksson ankom rettssal 413 i Sør-Trøndelag tingrett der Frode Reppe ventet på at retten skulle settes.

Denne uka pågår en arbeidsrettssak i Sør-Trøndelag tingrett. På den ene siden står den tidligere mektige lakselobbyisten Frode Reppe.

Motparten er Norske Sjømatbedrifters landsforening (NSL) som ga Reppe sparken i september i fjor, blant annet etter flere omstridte og hemmelige fremstøt mot politisk ledelse i Fiskeridepartementet.

Søksmålet, som Reppe har rettet mot sin tidligere arbeidsgiver, tar utgangspunkt i det han mener er usaklig oppsigelse.

Ville være tøffere

Vitnelista består av tidligere kollegaer av Frode Reppe i NSL, tidligere arbeidsminister og nå sjef i NSL, Robert Eriksson, fiskeripolitisk talsmann for Høyre og stortingsrepresentant Ove Trellevik og fiskeriministeren selv, Per Sandberg (Frp).

Den betente konflikten retten skal behandle kan komme til å gi et unikt innblikk i hvordan politikere blir forsøkt påvirket, uten at vanlige folk har noe kjennskap til hva som foregår bak lukkede dører og i hemmelige e-poster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer