ANMELDES: Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell innrømmer at hun har forfalsket studiebevis.
Foto: Kjersti Halvorsen / Scanpix
ANMELDES: Administrasjonssjef Liv Løberg (60) i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell innrømmer at hun har forfalsket studiebevis. Foto: Kjersti Halvorsen / ScanpixVis mer

Løberg anmeldes for CV-juks

Overleveres til politiet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tidligere administrasjonssjef Liv Løberg blir politianmeldt for bruk av falske dokumenter og for å ha gitt uriktige opplysninger i forbindelse med ansettelsen.

Direktør Jørgen Holmboe i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) og assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog bekrefter overfor NTB at anmeldelsen vil bli overlevert politiet.

- Jeg forventer at det skal skje i løpet av mandag, sier Guldvog.

Tidligere administrasjonssjef Liv Løberg (61) i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (SAFH) har innrømmet å ha forfalsket studiebevis fra Norges Handelshøyskole, London School of Economics og Queen Mary College i London.

Torsdag i forrige sa hun opp stillingen sin med øyeblikkelig virkning etter at VG avslørte hennes juks med studiebevis.

Guldvog i Helsedirektoratet har vært i dialog med SAFH om innholdet i politianmeldelsen av Løberg. Han er langt fra sikker på at det kun er SAFH som er blitt lurt i denne saken.

- Vi har grunn til å tro at de samme studiebevisene har ligget til grunn også ved tidligere ansettelsesforhold, sier han til NTB.

(NTB)