Heidi's Bier Bar

«Lock down-party»: - En spøk?

Heidi's Bier Bar i Trondheim inviterte flere studentforeninger til «nedstengingsfest» tirsdag. Utestedet sier det hele var en misforståelse.

SKAPER REAKSJONER: Heidi's Bier Bars festinvitasjon til studentene før nedstenging fikk flere til å reagere. Foto: Trondheim.no.
SKAPER REAKSJONER: Heidi's Bier Bars festinvitasjon til studentene før nedstenging fikk flere til å reagere. Foto: Trondheim.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

- Vi ønsker å komme med et siste tilbud rettet mot studentene før skjenkestopp trer i kraft.

Det skrev utestedet Heidi's Bier Bar, ved Solsiden i Trondheim, i invitasjonen sendt til et tjuetalls linjeforeninger ved NTNU tirsdag.

Der inviterte utestedet til det de kalte «lock down-party» samme kveld.

Gratis inngang og rabatt på drikke i baren, var noe av det den velkjente puben fristet studentene med.

Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

- Latterlig

Invitasjonen ble ikke godt mottatt hos alle foreningsstyrene som fikk den, med oppfordret om å spre ordet.

- Er dette en spøk? Det var det første jeg tenkte da jeg fikk mailen. Jeg sier sjeldent nei til en god fest, men det å invitere til en stor fest rett før en stor nasjonal nedstenging er upassende, sier Anders Solbakken, styremedlem i linjeforeninga KOM ved NTNU, til Dagbladet.

- Men det er ikke ulovlig, så hvorfor mener du at det er det upassende?

- Jeg synes bare det er latterlig å invitere til et «lock down-party» rett før nedstenging. Hvis vi får mer smitte nå, går det først og fremst utover helsevesenet, men også julefeiringa, sier Solbakken.

REAGERER: Anders Solbakken, styremedlem i linjeforeninga KOM ved NTNU, reagerer på Heidi's Bier Bars invitasjon til «lock down-party» tirsdag. Foto: Privat.
REAGERER: Anders Solbakken, styremedlem i linjeforeninga KOM ved NTNU, reagerer på Heidi's Bier Bars invitasjon til «lock down-party» tirsdag. Foto: Privat. Vis mer

Baren beklager

Halvannen time etter invitasjonen ble sendt, kom derimot en ny mail fra Heidi's. Der beklaget utestedet til de inviterte linjeforeningene at så mange ble invitert. Det var bare meninga å invitere én linjeforening, sto det i mailen.

«Smittevern i disse dager er utrolig viktig og jeg kan derfor dessverre ikke tilby tilbud til alle foreninger i kveld», skrev avsenderen videre.

STRAMMER INN: Jonas Gahr Støre la mandag 13. desember frem nye tiltak for å bremse smittespredningen av coronaviruset, og da spesielt omikronvarianten. Video: Regjeringen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Ifølge Fredrik Holm, talsperson for utestedet, ble det til slutt ikke gjennomført noen linjeforening-fest tirsdag kveld.

Han sier til Dagbladet at det hele bunner i en misforståelse.

- Invitasjonen var bare ment til én studentforening, som hadde spurt om muligheten for en siste kveld hos oss før nedstengingen. Tidligere samme dag kartla vi samtlige studentforeninger, deres kontaktinfo og planla for en gjenåpning i tidsrommet dette skjedde. Her ble invitasjonen dessverre sendt ut i feil e-post-gruppe. Da vi ble oppmerksomme på hva som hadde skjedd, kontaktet vi alle og redegjøre for feilen, sier Holm til Dagbladet.

Holm forteller at tirsdag ble en alminnelig kveld, med få gjester og stort fokus på smittevern.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer