I KOMA:  Det vakte  avsky da Abdel Basset al-Megrahi ble mottatt som en helt i Tripoli i 2009. Nå ligger han for døden. Foto: AP Photo/Scanpix
I KOMA: Det vakte avsky da Abdel Basset al-Megrahi ble mottatt som en helt i Tripoli i 2009. Nå ligger han for døden. Foto: AP Photo/ScanpixVis mer

- Lockerbie-bomberen i koma

Kommer trolig til å dø om kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble dømt til livsvarig fengsel for Lockerbie-bombingen i 1988, ligger i koma og er døden nær, ifølge CNN.

Bombedømte Abdel Basset al-Megrahi svever inn og ut av koma og har sluttet å ta til seg næring. Han kommer trolig til å dø om kort tid, melder CNN.

Reportere fra kanalen har besøkt den kreftsyke libyeren i Tripoli, der han etter Muammar Gaddafis fall nå blir pleiet av familiemedlemmer.

Med al-Megrahis bortgang vil trolig også opplysninger som kan kaste lys over hvem i den libyske regjeringen som autoriserte bombeangrepet, gå tapt, melder CNN. Den tidligere etterretningsoffiseren al-Megrahi er muligens den eneste nålevende personen som vet hvem som beordret bombingen.

Al-Megrahi ble dømt til livsvarig fengsel for angrepet mot et Pan American-fly over Lockerbie i Skottland i 1988. 270 mennesker mistet livet.

Etter å ha sonet bare åtte år av straffen, ble han i 2009 satt fri og fikk reise hjem til Libya, til store protester fra ofrenes pårørende.

Tidligere søndag varslet opprørsrådet i Libya at de ikke kommer til å utlevere al-Megrahi.

- Vi vil ikke gi noen libysk borger til Vesten, sa opprørsrådets justisminister Mohammed al-Alagi.

- Megrahi har allerede blitt dømt én gang, og han vil ikke bli dømt igjen. Vi utleverer ikke libyske statsborgere, det gjør Muammar Gaddafi, sa opprørernes justisminister.

(NTB)