- I KOMA:  Abdel Basset al-Megrahi, her fotografert i en rullestol i 2009, skal være i ferd med å dø, ifølge familien. Foto: REUTERS/Ismail Zetouny/Scanpix
- I KOMA: Abdel Basset al-Megrahi, her fotografert i en rullestol i 2009, skal være i ferd med å dø, ifølge familien. Foto: REUTERS/Ismail Zetouny/ScanpixVis mer

- Lockerbie-bomberen inn og ut av koma

Men Abdel Basset al-Megrahi (59) deltok på Kadhafi-demonstrasjon for få uker siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den såkalte Lockerbie-bomberen Abdel Basset al-Megrahi (59) skal ligge for døden.

Han svever inn og ut av koma og har sluttet å ta til seg næring, sier hans familie  ifølge en CNN-reporter som har besøkt ham i Tripoli.

Familien forteller at de reddet ham fra sykehuset før Tripoli ble stormet. Alle kreftmedisinene hans skal være stjålet i kaoset etter at opprørerne rykket inn i den libyske hovedstaden.

- Vi gir ham oksygen og litt intravenøs næring. Det er ingen som kan gi oss råd. Det finnes ingen leger, sier al-Megrahis sønn Khaled til CNN.

Benådet Al-Megrahi ble benådet i 2009 fordi han var dødssyk.

Et av vilkårene for løslatelsen er at hans leger må sende jevnlige rapporter om helsen hans til skotske myndigheter og at han må melde fra om adresse-endringer. Etter at opprørerne rykket inn har ingen visst hvor han var.

- Ingen av telefonene våre virker. Jeg har selv forøkt å komme i kontakt med apotek for å få tak i hans daglige doser med medisiner fordi tyver har stjålet det meste av hans medisiner, skriver sønnen i en e-post til Sky News.

Han beskriver farens helse som svært dårlig.  

-Av og til er han i koma. Vær så snill, jeg ber dere om å gi faren min en sjanse til å møte sin skjebne og vår gud og resten av sitt liv i fred, skriver sønnen.

Sett for få uker siden Al-Megrahi ble dømt til livsvarig fengsel for angrepet mot et Pan American-fly over Lockerbie i Skottland i 1988. 270 mennesker mistet livet.  

Ifølge skotske leger hadde han bare noen måneder igjen å leve da han ble løslatt i 2009. Ved tilbakekomsten til Libya ble han mottatt som en helt, noe som vakte sterke reaksjoner verden over.

For bare noen uker siden ble han sett sittende i rullestol da han deltok i en demonstrasjon til støtte for Kadhafi.

Med al-Megrahi dør trolig også hemmeligheten om hvem som kjente til og ga ordren om bomben i 1988.