Lockerbie-bomberen slippes fri fordi han er døende

Tok livet av 270 mennesker.

TERRORTRAGEDIE: 259 flypassasjerer og elleve på bakken døde da Pan Am Flight 103 ble sprengt over Lockerbie i Skottland 21. desember 1988. Foto: Scanpix/AP Photo/Martin Cleaver
TERRORTRAGEDIE: 259 flypassasjerer og elleve på bakken døde da Pan Am Flight 103 ble sprengt over Lockerbie i Skottland 21. desember 1988. Foto: Scanpix/AP Photo/Martin Cleaver Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den libyske mannen som ble dømt for bombeattentatet mot et Pan American-fly over Lockerbie, blir løslatt fra fengsel fordi han ikke skal ha lenge igjen å leve, ifølge BBC og Sky News.

Den 57 år gamle tidligere libyske agenten Abdel Basset al-Megrahi, som hele tiden har hevdet at han er uskyldig, lider av dødelig prostatakreft og har angivelig ikke lenge igjen å leve.

Megrahi ble i 2001 dømt til livstid i fengsel for bombeangrepet som kostet 259 mennesker på flyet og elleve i landsbyen Lockerbie livet i desember 1988.

Han ble dømt av tre skotske dommere i en spesialdomstol i Nederland i 2001. To anker, en i 2002 og en i år, ble avvist.

Det er ventet at han blir returnert til sitt hjemland umiddelbart etter at løslatelsen blir kunngjort av den skotske justisministeren Kenny MacAskill, ifølge BBC og Sky News. Dermed kommer han hjem i tide for ramadan.

Et flertall av passasjerene på Pan Am flight 103 var amerikanere på vei hjem for å feire jul med sine familier.

Fire år etter at Megrahi ble dømt, aksepterte Libya ansvar for attentatet og betalte ofrenes familier en erstatning på 2,7 milliarder dollar. Dermed ble veien åpnet for å fjerne sanksjonene som vestlige land hadde innført mot Libya. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer