Lockheed Martin vil gi Norge prisgaranti på kampflyene

Våpengiganten avslører overfor Dagbladet.no at garanterte tall kan være klare i august.

GARANTERER: Forretningsdirektør James D. Latham fra Lockheed Martin avslører overfor Dagbladet.no at de i mai går i gang med arbeidet for å kunne gi prisgaranti til Norge og de andre partnerlandene i JSF-prosjektet. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
GARANTERER: Forretningsdirektør James D. Latham fra Lockheed Martin avslører overfor Dagbladet.no at de i mai går i gang med arbeidet for å kunne gi prisgaranti til Norge og de andre partnerlandene i JSF-prosjektet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Usikkerheten i Norge og blant flere andre partnerland i Joint Strike Fighter-prosjektet har ført til at flyprodusenten Lockheed Martin nå har bestemt seg for å gi en prisgaranti på flyene.

- Hvis amerikanske forsvarsmyndigheter godkjenner planene, kan den første prisgarantien være på plass allerede i august i år, avslører forretningsdirektør i Lockheed Martin, James D. Latham, overfor Dagbladet.no. Fastsettes før Norge binder segUroen i partnerland som Norge, Australia og Nederland har skapt mye usikkerhet rundt prosjektet. Finanskrisen har bare forsterket denne usikkerheten, men er ifølge Latham ikke bakgrunnen for at Lockheed Martin nå snur i forhold til tidligere utsagn, og går i gang med et prosjekt for å kunne gi en nøyaktig, fast og garantert pris på flyene som skal erstatte store deler av kampflyflåten i USA og Europa. Og garantiprisen skal være på plass før Norge og de andre partnerne må binde seg endelig til en bestilling januar 2011.

Starter arbeidet i maiLatham sier til Dagbladet.no at Lockheed Martin har bedt amerikanske forsvarsmyndigheter om å få en formell godkjennelse for å gå i gang med arbeidet for å fastslå en garantipris. Arbeidet skal starte i mai, og den første garantiprisen - hva flyet vil maksimalt komme til å koste - skal være klar allerede i august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer