Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Loddsalg minner om barnearbeid

Barneombudet kritiserer Norges Håndballforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barneombud Reidar Hjermann har mottatt en rekke samtaler fra barn som opplever at pengene de samler inn havner hos proffene, melder Bergens Tidende (BT).

Hjermann karakteriserer loddsalg i regi av Norges Håndballforbund (NHF) som «tigging» og «barnearbeid».

- Det er ganske lumpent å knabbe penger fra barna. Dugnad har en lang tradisjon i Norge, men når klubbene sitter igjen med en liten slant, så er det jo ikke akkurat noen Robin Hood-virksomhet, sier Hjermann til BT.

Må selge lodd

Alle klubber som spiller håndball som en del av forbundet, må selge 240 lodd per spillende lag. Loddet koster 25 kroner, men bare 6,25 kroner går rett tilbake til klubbene. Resten går til NHF.

Ole Andreas Hansen er ansvarlig i for lotteriet NHF. Han er ikke enig i at midlene fra loddsalg ender opp hos proffene.

- Det er ikke mulig i henhold til Lotteriloven. Alle pengene går tilbake til barne- og ungdomsarbeid, sier han til Dagbladet.no.

Hansen forteller at de flere ganger har diskutert om en større del av pengene bør bli igjen i klubbene.

- Men dette er noe Forbundstinget har bestemt, og klubbene er sikret representasjon her i loven. Dessuten er dugnadsånd noe vi er stolt over å ha. Dersom lotteriet blir fjernet, vil sannsynligvis kontigenten bli høyere, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!