Loe seg skakk

- Jeg er plaget med influensa og hodepine, men føler at det gikk bra likevel, sier Fredrik Skavlan. Den populære programlederen er fornøyd med premieren på høstens «Først & sist». Møt ham også i Dagbladets store portrettintervju.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På det meste fulgte om lag 700000 seere den sobre talkshow-programlederen på NRK1 i fjor høst. Nå er han tilbake i rollen og konseptet han trives best i.

- Hvorfor forandre en resept som fungerer? Dette er mitt program. I denne rollen og formen trives jeg best i, sier Skavlan.

Talkshow på tv er tidas tegn. Programlederne er større stjerner enn sine gjester. Her hjemme er Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Thomas Giertsen de største. Og Fredrik Skavlan, da.

Egen stil

- Jeg sammenlikner meg ikke med de andre, og føler meg ikke beslektet med dem. Jeg har min egen stil, en norsk variant. Den er temabasert på en personlig måte, sier Skavlan, som raskt legger til at han digger de andre.

- Når man ikke er skuespiller, må man være seg selv. Det er det jeg er.

«Lille lørdag»-hjelp

«Først & sist»-redaksjonen består av blant andre Marit Åslein og Harald Eia fra «Lille lørdag».

- Den eneste forskjellen fra i fjor - ved siden av dekoren jeg selv har laget - er at Marit lager redaksjonelle innslag.

- Hva med Harald Eia?

- Vi møtes hver torsdag og har litt brainstorming. Han skriver noen tekster for Marit og meg.

Men mye av Skavlans lune styrke er humoren og den kjappe replikken. Likevel, kveldens sterkeste uttalelse kom fra den alltid så tilforlatelige Ole Paus:

- Kirken har meldt seg ut av menneskeheten. Se også del 2, side 6 og 7.

<B>INFLUENSASYK: </B>Fredrik Skavlan puster ut sammen med Mia Gundersen, Thorvald Stoltenberg og Erlend Loe.