LETTET OG PROVOSERT:  Trebarnsfar og forfatter Erlend Loe er lettet over at han ikke befant seg i en flåte på vei til Gaza i natt. Han synes israels offensiv er svært provoserende. Foto: Scanpix/Lise Åserud
LETTET OG PROVOSERT: Trebarnsfar og forfatter Erlend Loe er lettet over at han ikke befant seg i en flåte på vei til Gaza i natt. Han synes israels offensiv er svært provoserende. Foto: Scanpix/Lise ÅserudVis mer

Loe takket nei til Gaza-konvoien

- Som trebarnsfar er jeg veldig lettet nå, sier Loe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I en melding på Twitter skriver Erlend Loe «Israel er ufattelig langt ute å kjøre». Han forteller nå Dagbladet at den norske avdelingen av Free Gaza Movement kontaktet ham. De ønsket en blanding av kulturpersonligheter og politikere til å delta på konvoien med nødhjelp til Gaza.
- Jeg skulle egentlig ha reist ned, men takket nei i siste liten, sier Loe.

Loe snakker med forbehold om at han ikke er fullt opplyst om situasjonen.

Drepte Det meldes av ulike medier at så mange som 16 personer ble drept da israelske soldater stormet den internasjonale hjelpeflåten i natt. Det israelske militæret bekrefter at ti personer er drept. Det er meldt om opp mot 60 sårede personer.

Det skal også være minst tre nordmenn ombord på flåtene.  En av dem er Randi Kjøs (58). Hennes kolleger i Fellesorganisasjonen (FO) hørte sist fra Kjøs lørdag, og det er uvisst om hun eller noen av de andre nordmennene er blant drepte eller sårede.

-Provoserende - Bare det å bore skipene nattestid er helt fjernt, ekstremt provoserende, sier Loe.
- Hvis de i tillegg har brukt makt og drept, så er det en veldig aggressiv handling, legger han til.

Han synes det er vanskelig å forstå hvordan Israel kunne gå til skrittet å angripe konvoien.
- De er jo allerede uglesett, sier Loe.

Svært uventet Han forteller at han leste nyheter mandag morgen, og er veldig lettet over at han i siste liten takket nei til å være med.

- Nå føler jeg meg litt blåøyd. Vi hadde et sikkerhetsmøte hvor vi ble fortalt at det mest alvorlige som kunne skje, antageligvis ville være at de israelske soldatene skjøt med varselsskudd og at vi kanskje måtte tilbringe en natt i Israel.

- Men jeg hadde aldri trodd dette kunne skje.

- Som trebarnsfar er jeg veldig lettet nå, sier Loe.