Loe takket nei til Gaza-konvoien

- Som trebarnsfar er jeg veldig lettet nå, sier Loe.

LETTET OG PROVOSERT:  Trebarnsfar og forfatter Erlend Loe er lettet over at han ikke befant seg i en flåte på vei til Gaza i natt. Han synes israels offensiv er svært provoserende. Foto: Scanpix/Lise Åserud
LETTET OG PROVOSERT: Trebarnsfar og forfatter Erlend Loe er lettet over at han ikke befant seg i en flåte på vei til Gaza i natt. Han synes israels offensiv er svært provoserende. Foto: Scanpix/Lise Åserud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||I en melding på Twitter skriver Erlend Loe «Israel er ufattelig langt ute å kjøre». Han forteller nå Dagbladet at den norske avdelingen av Free Gaza Movement kontaktet ham. De ønsket en blanding av kulturpersonligheter og politikere til å delta på konvoien med nødhjelp til Gaza. - Jeg skulle egentlig ha reist ned, men takket nei i siste liten, sier Loe.

Loe snakker med forbehold om at han ikke er fullt opplyst om situasjonen.

Drepte Det meldes av ulike medier at så mange som 16 personer ble drept da israelske soldater stormet den internasjonale hjelpeflåten i natt. Det israelske militæret bekrefter at ti personer er drept. Det er meldt om opp mot 60 sårede personer.

Det skal også være minst tre nordmenn ombord på flåtene.  En av dem er Randi Kjøs (58). Hennes kolleger i Fellesorganisasjonen (FO) hørte sist fra Kjøs lørdag, og det er uvisst om hun eller noen av de andre nordmennene er blant drepte eller sårede. -Provoserende - Bare det å bore skipene nattestid er helt fjernt, ekstremt provoserende, sier Loe.- Hvis de i tillegg har brukt makt og drept, så er det en veldig aggressiv handling, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer