DRAMA PÅ HAVBUNNEN:  Oljekatastrofen i Mexicogolfen - her undervannsbilde fra lekkasjestedet mandag - øketr skepsisen til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. FOTO: BP/REUTERS/SCANPIX.
DRAMA PÅ HAVBUNNEN: Oljekatastrofen i Mexicogolfen - her undervannsbilde fra lekkasjestedet mandag - øketr skepsisen til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. FOTO: BP/REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Lofoten-ja skrumper inn

En av fire har snudd etter oljekatastrofen i Mexicogolfen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
En av fire spurte i en ny undersøkelse er mer skeptisk til oljeboring i Lofoten etter oljekatastrofen i Mexicogolfen.
I en undersøkelse om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja svarer 31,6 prosent av de spurte på landsbasis at de er positive til oljeutvinning i disse områdene. 23,3 prosent er negative og 36 prosent av de spurte er i tvil.
Blant dem som bor i Lofoten og Vesterålen, svarer 32,7 prosent at de er positive til oljeutvinning, 33,7 prosent er negative og 28,7 prosent av de spurte er i tvil om det er riktig med oljeutvinning i landsdelen.
En av fire Undersøkelsen er utført av Respons Analyse for WWF-Norge etter oljeulykken i Mexicogolfen.
På spørsmål om ulykken har bidratt til å endre synet på oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, svarer 23,1 prosent av dem som har fått med seg ulykken, at de har blitt mer negative til oljeutvinning i området.
Sju av ti har ikke endret oppfatning om spørsmålet.
(NTB).