- Løft Ahmed

Shabana Rehman ber Erna Solberg løfte den omstridte pakistanske politikeren Qazi Hussain Ahmed når han ankommer Norge lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Komikeren Shabana Rehman, som tidligere i år løftet mulla Krekar på utestedet Smuget i Oslo, har brukket ankelen og er derfor ute av stand til å løfte noen nå. Men hun oppfordrer kommunalministeren til å løfte litt på Qazi Hussain Ahmed, skriver Dagsavisen.

- Han er ingen farlig mann å invitere til Norge. Qazi Hussain Ahmed er Pakistans svar på Carl I. Hagen. Han er like populistisk og sier det folk vil høre i hjemlandet, sier Rehman.

Ahmed ankommer Norge lørdag. Han har fått klarsignal fra Solberg selv om han står på Schengens liste over personer som kan være farlige for nasjonens sikkerhet. Ifølge Dagsavisen har han nylig vært i England, uten at han der ble sett på som farlig.

- Det som er farlig, er om det han sier i sine foredrag blir forbigått. Vi kan ikke bare unnskylde ham eller ta avstand. Journalistene må ta en kritisk gjennomgang på lik linje med det de ville gjort om det var en stor vestlig politiker som kom til landet, sier Rehman.

Ahmed leder Pakistans største religiøse parti. Han har tidligere rost Taliban, er kritisk til USA, og er for avstraffelser som steining og pisking.

Islamic Cultural Centre har invitert Ahmed til Oslo for å holde et foredrag søndag. Han skal mandag møte Solberg. Tirsdag skal han holde foredrag på Universitetet i Oslo, samt møte leder av Stortingets utenrikskomité Thorbjørn Jagland.

(.NTB)

KAN IKKE LØFTE: Shabana Rehman har brukket ankelen og kan ikke løfte, og utfordrer derfor kommunalministeren til å gjøre det i stedet.
OMSTRIDT: Qazi Hussain Ahmed står på Schengens liste over personer som kan være farlige for nasjonens sikkerhet.
UTFORDRET: Erna Solberg har gitt Qazi Hussain Ahmed klarsignal til å komme til Norge.