Løft Kokkvold

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Shabana Rehmans store Shabana-grep har avslørt mye rart. Og Presseforbundets generalsekretær, Per Edgar Kokkvold, har gitt sitt syn på saken i Dagbladets nettavis. Vi lever godt med at han ikke bifaller Rehman-stuntet. Humor er som kjent en alvorlig sak, og den som bryter grenser, risikerer alltid å få publikum mot seg. Vi er heller ikke rystet i anfektelsene over at en pressemann foretrekker at kommunikasjonen mellom Shabana Rehman og mulla Krekar foregår verbalt.

Vanskeligere blir det når Kokkvold mener at ytringsfriheten ikke kan beskytte Rehmans standupgrep. Da glemmer han at denne demokratiske rettigheten også må gjelde ikke-verbale ytringer når de inngår som en del av den offentlige samtalen. Verden har lange tradisjoner for at politisk satire og samfunnskommentar opptrer djervest når den er «taus». Bildet sier som kjent mer enn tusen ord. Shabana-grepet forteller ei hel bok.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer