Løftepolitikk truer eldresatsingen

Satsingen på helse og eldre kan komme i fare dersom partiene nå ikke viser magemål på andre områder, advarer statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsministeren oppfordret på en pressekonferanse torsdag opposisjonspartiene til ikke å kaste løfter om penger til likt og ulikt etter velgerne nå. Bondevik viste til at alle partiene før stortingsvalget for to år siden var enige om at eldrepolitikken skulle ha førsteprioritet.

-For å følge opp og gjennomføre den vedtatte eldreplanen som vil koste 30 milliarder kroner over fire år, må også den fremste oppgaven i norsk politikk i årene som kommer, være satsing på eldre og helse, sa statsministeren.

På pressekonferansen fikk KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland flere spørsmål om kontantstøtte-ordningen og ordningens betydning for samarbeidsforholdene i Stortinget. Men spørsmålene brakte ikke fram noe nytt.

KrF-lederen poengterte at regjeringen har full behovsprøving som mål i barnehagepolitikken. Hun viste til at staten i år har økt statstilskuddet både for korttids- og heltidsplass for barn over og under tre år. Hun varslet at regjeringen planlegger et ekstra tilskudd på neste års statsbudsjett for å stimulere ytteligere til behovsdekkingen.

(NTB)