Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løfter uten verdi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I vår behandlet Stortinget Norsk Jernbaneplan, og den daværende regjeringen lovte 1000 millioner kroner til investeringer i nye krengetog i fireårsperioden. Nå skulle det endelig satses på investeringer til NSB. Men den samme regjeringen har suverent sett bort fra det i sitt statsbudsjett. Høyre lovte enda mer, men har nå glemt det helt. Det samme skjer i Oslo Sporveier. Nå må T-banetogene fornyes, men med den nåværende investeringsfarten vil det ta 10- 15 år. I mellomtida må de reisende bare venne seg til forsinkelser, køer og kaos fordi de gamle vognene må repareres.
  • Dette er så nær en politisk skandale det går an å komme. Omtrent alle politikere sier så vakkert at de vil satse på kollektivtrafikken. Men penger vil de ikke bevilge. Særlig er investeringer til NSB forsømt i årevis. Så ser vi også resultatene. Kollektivtilbudene taper i konkurransen med privatbilen. Det er ille for de reisende, men verst for miljøet.
Hele Norges coronakart