Coronaviruset:

Löfven raser: - Direkte uansvarlig

I påska har mange svensker samlet seg på puber og uteserveringer. Det får Sveriges statsminister til å se rødt, og han truer nå med forbud.

TETT: Folk nøt en utepils i godt lag i Stockholm onsdag. Det har fått statsministeren til å rase, og true med forbud. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / NTB scanpix
TETT: Folk nøt en utepils i godt lag i Stockholm onsdag. Det har fått statsministeren til å rase, og true med forbud. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er direkte uansvarlig, sier Stefan Löfven til Aftonbladet.

Dødstallene steg torsdag til 793 i Sverige, med 106 nye coronadødsfall på ett døgn - det høyeste antallet hittil. Samtidig er det 9 141 svensker som har fått påvist viruset. Ifølge Folkhälsomyndigheten kan det reelle smittetallet i Sverige ligge på mellom fem og ti prosent av befolkningen.

- Trengsel på restauranter skal unngås, og eierne har et tydelig ansvar. Det samme gjelder for uteserveringene, men også gjestene har selvfølgelig et ansvar for dette, sier statsepidemiolog, Anders Tegnell, som står i spissen for Sveriges coronastrategi.

- Ikke tips, men forpliktelser

Svenskene har lagt seg på en mindre strikt linje enn Norge og Danmark, og det meste er fortsatt åpent i landet.

Myndighetene har likevel kommet med klare formaninger om å holde avstand og å unngå reiser som ikke er strengt nødvendige.

- Ingen kommer utenom det. Det er ikke allmenne tips, men forpliktelser som hver og en er forpliktet til å følge. Man skal holde avstand og begrense den sosiale kontakten, sier Löfven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer