- Løgn fra en desperat Jens

Carl I. Hagen er sjokkert over det han kaller løgn og skitne knep fra Jens Stoltenberg. - Dette er en desperat handling fra en statsminister i problemer, sier Frp-formannen om statsministerens uttalelser vi Dagbladet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Sprer skremselspropaganda

I går sa statsminister Jens Stoltenberg at Arbeiderpartiet og sentrumspartene har et ansvar for at Fremskrittspartiet ikke får mer innflytelse. Han frykter at Norge blir et nytt Østerrike, der høyrekreftene får uforholdsmessig stor makt.

Dette får en Spania-ferierende Frp-formann til å nærmest falle ut av solsenga.

Solstikk

- Kjære Jens. Har du fått solstikk i varmen, er Carl I. Hagens første reaksjon før han fortsetter i klare ordelag:

- Dette er en desperat statsminister som vil bruke Fremskrittspartiet i sin interne kamp i Arbeiderpartiet. Jens Stoltenberg forsøker forgjeves å lage et slags teoretisk falsk bilde av Frp, for så å bekjempe sin egen fantasifigur. Sannheten er at Arbeiderpartiet i sak etter sak har kopiert våre saker. Det ser folk i Ap. I frykt for intern opposisjon om det, må han lage et falsk bilde av oss, sier Carl I. Hagen til Dagbladet.

Hagen er himmelropende uenig i sammenlikningen av Frp med det høyreradikale Frihetspartiet i Østerrike. Hagen plasserer Fremskrittspartiet mellom Ap og Høyre på den politiske skalaen.

Fra sine feriesteder, Hvaler og Spania, retter landet to viktigste politikere langdistanserakettene mot hverandre. Med kirurgisk presisjon fyrer de av.

  • Jens Stoltenbergs parallell til situasjonen i Østerrike når han omtaler Frp, er uttalelser med betydelig politisk sprengkraft. Østerrike er som kjent boikottet av store deler av Europa på grunn Frihetspartiets posisjon.
  • Carl I. Hagens påstander om at Norges statsminister lyver, er heller ikke hverdagskost.

- Blir gjennomskuet

- Jens Stoltenberg bruker skitne knep som forfalskning og løgnaktige framstillinger for å bekjempe sin politiske motstander, mener Carl I. Hagen.

- Er dette farlig for deg og Fremskrittspartiet?

- Nei, dette gjennomskuer velgerne og det norske folk. Jeg har ingen problemer med å lage en lang liste over saker som Ap har kopiert av oss etter hvert. Spesielt innenfor helsepolitikken har vi sett eksempler på det den siste tida, sier Hagen.

- Men Arbeiderpartiet har alltid latterliggjort og sagt stygge ting om vår politikk, før de noen år seinere har gjort Frp's løsninger til sine, påpeker han.

SLÅR TILBAKE: Carl I. Hagen lurer på om Jens Stoltenberg har fått solstikk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer