- Løgn fra Høyre

Jørgen Kosmo (bildet) blåser av påstanden fra Høyre om at fagbevegelsen stopper fornyelsen av offentlig sektor. - Ikke på et eneste punkt har vi blitt tvunget til å foreslå noe annet enn det vi mener, sier Kosmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stoppes av fagbevegelsen

- Fagbevegelsen er positiv og kreativ til mitt arbeid, sier han.

Det hevder fornyelsesminister Kosmo, som ikke tar kritikken fra Høyres Erna Solberg alvorlig.

I Dagbladet i går brukte hun et eksempel fra behandlingen av utlendingsloven som enda et bevis for at fagbevegelsen har for stor makt i Ap.

- Solberg kjenner overhodet ikke til hva fagbevegelsen står for. Jeg har ikke på et eneste møte med organisasjonene opplevd at de vil stoppe det arbeidet vi gjør. Ikke på et eneste punkt har vi blitt tvunget til å foreslå noe annet enn det vi mener, sier Kosmo.

Han mener folk har større grunn til å frykte en Høyre-regjering som fornyer av offentlig sektor.

- Høyres løsning vil bli en katastrofe i et lite land som ikke er laget for konkurranse på sentrale velferdsoppgaver som helse, omsorg og skole, sier Kosmo.

Ynkelig liste

Dagbladet skrev i går at Arbeiderpartiet stemmer imot forslag som vil gjøre Norge enklere. Kosmo har ikkesans for lista.

- Lista er ynkelig målt opp mot alle de store reformene som vi legger fram nå. Statlig overtakelse av sykehusene er den største reformen i det offentlige i moderne tid.

- Ingen reform har så stor betydning for folk fordi målet blant annet er å bli kvitt sykehuskøene. Og den gjennomfører vi på tross av bråk i deler av fagbevegelsen. Alt det andre blir småtteri i forhold, sier Kosmo.

Gir seg selv to år

Han innrømmer imidlertid at arbeidet er vanskelig. Kosmo har gitt seg selv to år på å få folk til å merke de positive virkningene av reformarbeidet.

- Vi er flinke til å få igjennom de store reformene i politi, domstoler, kommunesektoren og sykehusvesenet. Og vi har fått politisk aksept for å forenkle regler og fjerne øremerking av en del overføringer til kommunene.

TAR IGJEN: