Fant 31 løgner fra Donald Trump - på én uke

Løgn, løgn og atter løgn: Her avsløres Donald Trump

En rekke påstander om Clinton, innvandring og politiske motstandere er feil. 

FARER MED USANNHETER: Ifølge New York Times og en rekke andre kilder, er det mange av Trumps påstander som ikke har rot i virkeligheten. Foto:  / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
FARER MED USANNHETER: Ifølge New York Times og en rekke andre kilder, er det mange av Trumps påstander som ikke har rot i virkeligheten. Foto:  / AFP PHOTO / MANDEL NGAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Donald Trump er gjentatte ganger beskyldt for å fare med usannheter, overdrivelser og løgn i sin politiske kampanje.

Hans egne tilhengere forsvarer gjerne sin presidentkandidat ved å si at han «sier ting som de er», og beskylder ofte politikerne i Washington, D.C. for å gjøre det motsatte.

Mandag møtes Trump og Hillary Clinton for første gang til dyst, i den første av i alt tre tv-sendte debatter mellom de to rivalene. Som en opptrapping til debatten har New York Times ettergått alle Trumps utspill fra 15. til 21. september.

I alt er det avdekket 31 tilfeller av løgn, usannheter eller bevisst upresis bruk av fakta fra republikaneren.

Påstand fra Trump: - Jeg var mot Irak-krigen

Trump gjentok denne påstanden under en tale i Florida 19. september.

Her sa Trump at han ikke støttet den kontroversielle invasjonen av Irak, og har flere ganger hevdet dette som en måte å bygge opp narrativet om at Donald Trump har hatt rett hele tida - også når det gjelder utenrikspolitikk.

Ifølge Buzzfeed og flere andre medier er dette en løgn, og Donald Trump støttet blant annet krigen i et intervju med Howard Stern i 2002. Han snudde, men ikke før en god tid senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer