– Løgn og fanteri

Venner og øyenvitner som var til stede, er opprørt over uttalelsene fra Ullevål sykehus som benekter at Ali Farah (37) ble utsatt for rasisme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sykehuset mener ambulansepersonellet ikke har ytret seg rasistisk, men tar avstand fra den kraftige språkbruken da ambulansen kom til stedet.

Venner og øyenvitner som var til stede, er opprørt over uttalelsene fra Ullevål. Sykepleier Karianne Østensen tok imot ambulansepersonellet på stedet. Nå fnyser hun av Ullevåls uttalelser.

– Løgn og fanteri. De sa: «Bare la ham ligge der og sprelle. Det gjør ikke noe,» sier Østensen til TV 2. Hun var selv i parken med barna sine da det hele skjedde.

Etter gårsdagens pressekonferanse fastholder Kohinoor Nordberg anklagene om at ambulansepersonellet som kom til stedet, hadde rasistiske motiver.

– Nektet

– Det er ikke troverdig når Ullevål sykehus sier noe annet. Uansett er det helt umenneskelig å kalle en skadet person «svin» fordi han tisser. Og hvis de mener at uttalelsene ikke er rasistiske, så er handlingen rasistisk. De nektet å ta med en skadet person, sier hun til NTB.

Bare kort tid etter at hennes samboer ble slått og falt i bakken, sa Nordberg følgende:

– Hvis det hadde vært en hvit dame, hadde dette aldri skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer