USA

- Løgn og sladder

Tidligere FN-ambassadør Nikki Haley går hardt ut mot rival og tidligere utenriksminister i USA, Mike Pompeo.

RIVALER: Nikki Haley og Mike Pompeo har tidligere vært kollegaer. Nå er de rivaler, og tilsynelatende bitre som sådan. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock
RIVALER: Nikki Haley og Mike Pompeo har tidligere vært kollegaer. Nå er de rivaler, og tilsynelatende bitre som sådan. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sistnevnte har gitt ut ei bok, hvor han blant annet påstår at Haley planla å erstatte Mike Pence som Donald Trumps visepresident.

- Det er løgn og sladder, bare for å selge boka, sier hun.

I boka, «Never Give An Inch», kommer Pompeo blant annet med flere anklager om rivalen sin. Pompeo hevder i boka at John Kelly, Trumps daværende stabssjef, trodde Ivanka Trump og Jared Kushner hadde vært med Haley da de presenterte henne som en mulig visepresident.

Det skriver britiske The Guardian.

Trakk seg

Pompeo kritiserer også Haleys opptreden generelt, i tillegg til avgangen hennes.

Haley trakk seg fra Trump-administrasjonen i oktober 2018. Ifølge Pompeo skal hun ha arrangert et personlig møte med Trump uten å avtale med Pompeo først.

I en uttalelse til Fox torsdag kveld sier Haley at dramaet som foregikk i kulissene i Washington DC var en av grunnene til at hun trakk seg fra Trump-administrasjonen.

- Jeg kommer ikke til å tape

Haley og Pompeo er blant potensielle kandidater til den republikanske presidentnominasjonen i 2024. Trump er fortsatt den eneste bekreftede kandidaten.

Det ser imidlertid ut til at Haley kommer til å stille.

- Vi jobber fortsatt med det, og vil finne ut av det. Jeg har aldri tapt et valg. Det har jeg sagt tidligere, og sier det også nå. Jeg kommer ikke til å tape nå, sier hun til Fox.

I en uttalelse har hun også sagt at hun mener det er på tide med et generasjonsskifte i topplederjobben i USA.

- Jeg tror ikke at du trenger å være 80 år gammel for å bli leder i Washington DC. Jeg tror vi trenger at den unge generasjonen kommer inn og virkelig begynner å fikse ting. Kan jeg være den lederen? Ja, det tror jeg, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer