- Løgn

Iran benekter dårlig behandling av soldater

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 15 britiske soldatene og marinegastene som satt nesten to uker i iransk varetekt, ble aldri dårlig behandlet, sier en av president Mahmoud Ahmadinejads talspersoner.

- Den dårlige behandlingen er en løgn. De britiske myndighetene burde vite at de ikke kan skjule sannheten fra det britiske folk, sier Ali Akbar Javanfekr, som er pressetalsmann for presidenten.

- Vi så for oss at de 15 soldatene ville bli satt under press av britisk sikkerhets- og etterretningstjeneste. Derfor ba president Ahmadinejad statsminister Tony Blair om ikke å presse soldatene for å ha fortalt sannheten, men han hørte ikke på denne humanitære appellen, fremholder Javanfekr.

Den iranske presidentens rådgiver mener britiske myndigheter presset soldatene til å hevde at de ble dårlig behandlet i Iran og til å trekke tilståelsen om at de var i iransk farvann da de ble tatt til fange av den iranske revolusjonsgarden 23. mars.

(NTB)

-LØGN: De britiske soldatene fortalte at de var blitt dårlig behandlet under det nesten to uker lange fangenskapet i Iran. - Løgn, sier en talsmann for den iranske presidenten i dag.
-LØGN: De britiske soldatene fortalte at de var blitt dårlig behandlet under det nesten to uker lange fangenskapet i Iran. - Løgn, sier en talsmann for den iranske presidenten i dag. Vis mer
Mahmoud Ahmadinejad: Den iranske presidenten hevder at han ba Tony Blair la være å presse de frigitte soldatene.