Løgnene hagler mellom dem: - Absurd

Ordkrigen mellom Kina og USA fortsetter. Kina anklager USA for løgner, men har et omtrentlig forhold til fakta selv også.

GOD STEMNING: For under et år siden var det svært god stemning da USAs president Donald Trump og møtt Kinas president Xi Jinping under et G20-møte i Japan. Men etter coronavirusets utbrudd har ordkrigen mellom de to landene tiltatt. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / NTB scanpix
GOD STEMNING: For under et år siden var det svært god stemning da USAs president Donald Trump og møtt Kinas president Xi Jinping under et G20-møte i Japan. Men etter coronavirusets utbrudd har ordkrigen mellom de to landene tiltatt. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Kina-viruset» er det president Donald Trump aller helst, og oftest, har omtalt det som av helsepersonell, medier og andre statsledere, kalles coronaviruset.

- Kommer fra Kina

For det har han fått krass kritikk på hjemmebane, og han har også naturlig nok hisset på seg Kina.

- Viruset kommer fra Kina. Jeg ønsker å være nøyaktig, har Trump sagt om sitt navn på viruset.

Trump har også hevdet at han har sett bevis på at det nye coronaviruset stammer fra et laboratorium i Wuhan.

- Det er en forferdelig ting som skjedde. Om det var et uhell eller om det startet med et uhell og at det fortsatte med flere, eller om noen gjorde det med vilje, sa Trump under en pressekonferanse 1. mai.

For der Trump innledningsvis holdt fast ved at han mente Kina hadde god kontroll på viruset, og at president Xi Jinping nok ville klare brasene, ble retorikken etter hvert svært krass, og han har flere ganger antydet at Kina kanskje lot viruset spre seg med vilje.

«24 løgner»

For å svare på kritikken og påstandene fra Trump, og andre framstående amerikanske politikere, og noen medier, har det kinesiske utenriksdepartementet gjengitt det de omtaler som «24 løgner», der de lister opp 24 påstander, som de så «tilbakeviser».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer