- Løgner, trakassering og undertrykkelse

Norges fremste scientolog, Geir Isene, har brutt med bevegelsen.

PÅ EGEN HÅND: Geir Isene (42) er ferdig med Scientologikirken. Nå vil han kaste lys over det han mener er overtramp fra bevegelsens side. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
PÅ EGEN HÅND: Geir Isene (42) er ferdig med Scientologikirken. Nå vil han kaste lys over det han mener er overtramp fra bevegelsens side. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg vil kaste lys over alle overtrampene Scientologikirken gjør, sier Geir Isene til Dagbladet.

«Det koker ned til personlig integritet. Jeg kan ikke lenger være del av en organisasjon hvor ledelsen lyver, trakasserer og undertrykker den frie vilje hos sine medlemmer. Scientologisk filosofi er en gullgruve. Kirken har for lengst fjernet seg fra læren,» skriver han på sin hjemmeside.

Geir Isene, IT-gründer og familiefar, har vært scientolog siden 1984. Det er han fremdeles, men har nå brutt med bevegelsen eller Scientologikirken, som er medlemmenes foretrukne benevnelse på organisasjonen.

Ut fra diskusjonsfora og blogger på nettet er det åpenbart at Isenes beslutning ryster bevegelsen. Ikke bare er Geir Isene Norges fremste scientolog. Han har oppnådd niva OT VIII, høyeste tilgjengelige nivå, noe som gjør ham til en betydelig scientolog også internasjonalt. Ifølge scientologibevegelsens far L. Ron Hubbard, er OT (Operating Thetan) et spirituelt nivå høyere en det nivået de fleste scientologer strekker seg etter - Clear.

- PengepressIsene har beveget seg i framstående scientologikretser, og har møtt nåværende leder for bevegelsen David Miscavige. Nå har han, etter to års grundig dokumentasjonsarbeid, kommet til at han ikke lemger kan være del av organisasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer