Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løgnhistorie skulle redde mor fra glattcelle

Bislett-tiltalt om hvorfor han endret forklaring like før rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Moras høye blodtrykk er en av forklaringene på hvorfor han har løyet om sine egne bevegelser rundt drapstidspunktet.

I mer enn et år etter Bislett-drapet natt til 18. juni i fjor, har drapstiltalte Noppadal Wantaphirom (30) nektet for at han var på Bislett i det hele tatt og langt mindre i nærheten da Einar Opsahl (35) ble skutt og drept på drosjeholdeplassen ved rundkjøringen nær den gamle OL-stadion.

To uker før rettssaken startet, ba han om å få avgi et rettslig avhør med nye opplysninger.

Var der - likevel Der fortalte han at han likevel var på restauranten Tasty Thai rett for gata for åstedet i Pilestredet i forkant - og at han så hva som skjedde fra kloss hold da det dødelige skuddet ble avfyrt klokka 01.05.

Han nekter fortsatt for at det var han som drepte Einar Opsahl, men i det nye rettslige avhøret og i retten forteller 30-åringen med thailandsk pass at han vet hvem drapsmannen er.

Men han vil ikke røpe identiteten til Mr. X av frykt for represalier.

Helt fram til slutten av juli i år hevdet tiltalte at han seinest var på vennenes faste treffstad Tasty Thai torsdag 16. juni i fjor ved 15-tiden. Det var halvannet døgn før drapet.

Og drapsdagen og dagen etter hadde han vært hjemme i Platous gate, hos en venn på Carl Berner og på puben Bør og Børsen.

- Løgnhistorier I retten onsdag ville aktor, statsadvokat Håvard Skallerud, vite hvorfor han har stått fast på slike «løgnhistorier» når han likevel ikke vil røpe identiteten til den hemmelige drapsmannen Mr. X.

-Det var fordi jeg var redd for at politiet ikke ville slippe mor ut av glattcelle hvis jeg ikke fortalte noe i det hele tatt. Jeg ville si minst mulig for ikke å få trøbbel med andre, sa 30-åringen i retten i formiddag.

Da han ble pågrepet av politiet hos mora på Schous Plass tre døgn etter drapet, ble også de fire andre personene i leilighetene tatt med av politiet - blant dem hans egen mor.

 MOR PÅ GLATTCELLE:  Pågripelsen av Noppadal Wantaphirom førte til at også hans mor havnet på glattcelle. Foto: Privat.
MOR PÅ GLATTCELLE: Pågripelsen av Noppadal Wantaphirom førte til at også hans mor havnet på glattcelle. Foto: Privat. Vis mer

I retten i går fortalte han at mora hadde høyt blodtrykk, og at hun hadde fått alvorlige helseproblemer tidligere når hun var utsatt for ekstremt stress.

Ni narkodommer - Du med din politierfaring bør jo vite at du kunne endre forklaring før nå, repliserte aktor, og henviste åpenbart til at 30-åringen har ni tidligere narkotikadommer.

- Jeg stoler ikke på politiet. De prøver å presse meg.

- Jeg hadde tenkt å vente til retten, men så fortalte forsvarerne mine at jeg kunne si det samme i rettslig avhør. Det visste jeg ikke fra før, svarte tiltalte.

- Bedre i fengsel - Nå har du sjansen til å komme med navnet på drapsmannen, sa forsvareren, advokat Morten Engesbak.

- Det tør jeg ikke. Hvis han blir tatt og satt i fengsel, vil noen folkene hans komme og true meg og familien. Det er bedre å sitte i fengsel enn å se at noen du er glad i blir drept, svarte tiltalte.

 POLITIERFARING:  Statsadvokat Håvard Skallerud mener den drapstiltalte i Bislett-saken har nok erfaring til å vite om rettslige avhør. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix.
POLITIERFARING: Statsadvokat Håvard Skallerud mener den drapstiltalte i Bislett-saken har nok erfaring til å vite om rettslige avhør. Foto: Stian Lysberg Solum, NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media