Løgntester CIA-ansatte

Bush-regjeringen slår hardt ned på lekkasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Administrasjonen i Washington har satt i gang en omfattende etterforskning av lekkasjer. Flere journalister og departementsansatte er mistenkt, og amerikanerne sparer ikke på metodene.

De siste ukene har flere dusin ansatte i CIA og andre etterretningsorganer har i all hemmelighet blitt forhørt av FBI-agenter.

Etterforskerne har foretatt løgndetektortest av mange ansatte i CIA. Justisdepartementet advarer at journalister kan bli anklaget for brudd på spionasjelover.

Snakkeforbud

USA har hatt flere tilfeller av lekkasjer fra Bush-administrasjonen til pressen. En av de mest oppsviktsvekkende sakene kom i Washington Post i november, deres artikler om hemmelige CIA-fengsler i Europa førte til omfattende granskinger fra Europarådet, der blant annet Norge måtte rapportere om flere CIA-fly som har vært i Norge.

Alle ansatte i CIA, FBI, justisdepartementet og andre lignende organer har mottat brev som forbyr dem å diskutere alle saker, også de som ikke er konfidensielle, hvis de er relatert til nasjonal sikkerhet, skriver the Washington Post i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer