Løgntestes i utlandet

Drapsdømte Gamal Hosein (37) skal ta en løgndetektortest. Det vil bli full strid om testen når drapssaken mot ham starter i Agder lagmannsrett i løpet av måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Advokat John Christian Elden bekrefter overfor Dagbladet at en løgndetektortest vil være gjennomført før rettssaken starter. Testen blir gjort i utlandet, trolig i Sverige.

Med dette håper Elden å få tillatelse av retten til å legge fram resultatet. Høyesterett har i en tidligere kjennelse godtatt at bevisopptak som er gjort i utlandet og som er lovlig der - også kan brukes i norsk rett. Høyesterett - Høgsta domstol i Sverige - har godkjent bruk av løgndetektor.

- Forbauset

- I USA er en løgndetektortest et utelukkelsesbevis. Jeg er forbauset og litt overrasket over at påtalemyndigheten forsøker å hindre at en sak blir best mulig opplyst, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Det er duket for full krangel mellom forsvar og aktorat. Norges fremst ekspert på løgndetektor, professor Sven Svebak, bekrefter overfor Dagbladet at han har fått en henvendelse fra Hoseins forsvarer om å være sakkyndig. Han vet ennå ikke hva slags status han får under rettssaken.

- Jeg arbeider seriøst med bruk av løgndetektor. Det er vitenskap og kan være med og hindre justismord, sier Svebak til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer