Logrer seg til kontantstøtte

For 1500 kroner i måneden kan du levere hunden din i hundebarnehage før du går på jobb. Der har kjæledyret egen timeplan med lufting, matpause og lekestund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ser på Nugget at han liker å være her. Om morgenen logrer han ivrig fordi han vet at han skal i barnehagen. Det er mye bedre for han enn å ligge alene hele dagen, sier matmor May Helsten.

Fire dager i uka leverer hun blandingshunden til hundesenteret.

Pedagogisk

- Vi har hunder her som ikke vil være med eierne sine hjem, sier daglig leder Aina Brynildsen ved City hundesenter i Oslo.

I løpet av den korte tida senteret har vært åpent, har hundeeiere fra hele Oslo strømmet på. Mellom 25 og 30 hunder av forskjellig rase og størrelse var i barnehagen en ettermiddag Dagbladet kom på besøk.
Da var de akkurat ferdig med langturen, fire og fire hunder i bånd. De yngste hadde fått tissetrening, øvd seg på å gå fint og én fikk også behandling for spisevegring.

Det er pikedrømmen Aina Brynildsen har realisert med hundebarnehagen.

- Ideen tok jeg fra Sverige hvor dagsentra for hunder har eksistert i flere år. Det er tydelig at tilbudet er kjærkomment i Oslo også, sier hun.

Kontantstøtte?

- Det beste er at jeg slipper den dårlige samvittigheten, sier Liv Sørlie som leverer Bianca i barnehagen fem dager i uka.

- Hun er som en liten unge, krever like mye også. Kanskje jeg burde trekke fra barnehagen på skatten, eller i det minste søke om kontantstøtte hos Valgerd, ler hun og reiser sammen med en sliten Bianca hjem.