Logret for kritikerne

Landbruksminister Lars Peder Brekk fikk bakoverpels av hundevenner og veterinærer tidligere i sommer. Nå gir han en million til forskning på kjæledyr.

HUNDEVENN: Landbruksminister Lars Peder Brekk sjekker ørene til Topp, hunden til Hans Troye. Til venstre, veterinær og daglig leder ved Oslo Dyreklinikk, Monica Heggelund. Alle foto: Krister Sørbø
HUNDEVENN: Landbruksminister Lars Peder Brekk sjekker ørene til Topp, hunden til Hans Troye. Til venstre, veterinær og daglig leder ved Oslo Dyreklinikk, Monica Heggelund. Alle foto: Krister Sørbø Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

—Pengene skal brukes til forskning på velferd og livskvalitet hos smådyr som behandles av veterinærer, sier Brekk til Dagbladet.Både pengene og ministerens egne hundeopplevelser skapte smil og forsoning blant ansatte og gjester på Oslo Dyreklinikk. Dit var Brekk invitert av Den norske veterinærforening etter uttalelsene i Dagbladet om cellegiftbehandling av hunder.

Enige Brekk mente blant annet at noen veterinærer tenkte mer på økonomisk gevinst enn på dyrets beste når behandling ble vurdert. Kunnskapsløst og mistenkeliggjørende, mente veterinærene.

Nå er både minister, fagfolk og hundevenner enige om at de ikke er så uenige.

—Mitt poeng er at man alltid må finne den løsningen som er best for dyret — ikke for eieren eller veterinæren. Hvor mye penger og tid skal man bruke på en behandling — og når skal man stoppe? Dét er vurderingen, sier Brekk.

—Vi må passe oss for at det er pengene styrer dette løpet, påpeker han.

Sier nei Veterinær Kjetil Dahl har behandlet flere hunder med cellegift. Han anslår at han sier nei til behandling i to av tre tilfeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer