Lojale super- kvinner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er kvinners rett å korte ned fødselspermisjonen hvis de vil. Men det er unektelig en pussig utvikling hvis beviset på kvinners suksess i arbeidslivet, er at hun avstår fra retten til fødselspermisjon i inntil 52 uker. Vi ser nå en utvikling der såkalte ankerkvinner i TV2 demonstrerer sin lojalitet til arbeidsgiver ved å kutte permisjonen ned til et minimum, eller overnatte sammen med barnet på sjefens kontor, fordi TV-kanalen frykter å tape konkurransen om seerne uten sine mest kjente ansikter.
  • Det er ingen sensasjon at kvinner bærer sine nyfødte barn med på arbeid i kulturer vi kan lære av når det gjelder å utvise omsorg for både barn og gamle. På den annen side vil vi advare arbeidstakere i vårt moderne, fleksible og teknologisk avanserte samfunn mot å ofre god, gammeldags tid til samvær med barna det første leveåret, fordi arbeidsgiver smigrer med at den ansatte er uunnværlig. Vår lange fødselspermisjon er en rettighet som skal bidra til å øke likestillingen mellom menn og kvinner i arbeidslivet, ved at kvinner ikke må gi avkall på omsorgen for spedbarnet for å beholde jobben. Fedrepermisjonen er et skritt i retning av at mor og far kan dele mer likt på ansvaret for barnet.
  • Dette er goder de fleste av oss verdsetter fordi fødselspermisjonen gir oss verdifull tid i et hektisk arbeidsliv der mobiltelefoner og hjemme-pc-er er med å viske ut grensen mellom privatliv og arbeid. Men å være travel er ikke bare en dyd av nødvendighet for mange, det er også et tegn på at den travle er en viktig person. Vi skal derfor ikke forbauses over at kvinner som menn opplever at å være travel, etterspurt og viktig på arbeidsmarkedet, gir en form for bekreftelse som handler om noe langt mer enn penger i lønningsposen.
  • Arbeid skaper også identitet, utvikling og glede for den enkelte. At kvinner med interessante jobber velger kort fødselspermisjon, skal vi ikke moralisere over. Men vi skal vokte oss for signaleffekter som presser kvinner tilbake på jobb før de må.