Lokal Frp-politiker beskyldte Erna for landssvik. - Jeg tar det ikke veldig tungt, sier Jon Engen-Helgheim

FNs migrasjonspakt har satt sinnene i kok i flere land. «Dere behandler folket og landet som dritt», raser nestleder i Arendal Frp mot regjeringa.

FORSTÅR FRUSTRASJONEN: Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Engen-Helgheim ber folk oppføre seg ordentlig, men forstår frustrasjonen som gjorde at nestlederen i Arendal Frp kalte regjeringens tilslutning til FNs migrasjonspakt for landssvik. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
FORSTÅR FRUSTRASJONEN: Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Engen-Helgheim ber folk oppføre seg ordentlig, men forstår frustrasjonen som gjorde at nestlederen i Arendal Frp kalte regjeringens tilslutning til FNs migrasjonspakt for landssvik. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag ble FNs migrasjonspakt vedtatt ved akklamasjon under FN-konferansen i Marrakech i Marokko. Norge slutter seg til, men Frp har tatt dissens. Pakten skal sette rammene rundt internasjonalt samarbeid for å håndtere alle former for migrasjon, men er ikke juridisk bindende.

Likevel har den møtt massiv motstand. Temperaturen ble så høy på Erna Solbergs Facebook-vegg, at hun så seg nødt til å stenge gjesteveggen torsdag.

«I utgangspunktet skal det være høy terskel for å fjerne ytringer, men jeg kan ikke tillate trusler og sjikane mot andre mennesker», skrev hun i en post på Facebook.

En av dem som delte Erna Solbergs post om migrasjonspakten og hvorfor regjeringen slutter seg til den, var nestleder i Arendal Frp, Maurith Julie Fagerland.

«Dere bedriver et sjansespill med vårt land og kommende generasjoner som er verre enn de gjorde som fraterniserte med tyskerne», skriver Fagerland.

«Advarslene hagler, ikke bare fra folket, men fra fagfolk. Å da kjøre videre uten å bremse, tross alle fallgruver som ligger i denne avtalen er direkte landssvik!», avslutter hun innlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer