Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lokal Frp-topp suspendert etter kommentarer på SIAN-side

Politisk nestleder i Drammen Frp, Ole Hovengen, er suspendert fra vervene sine i fylkeslaget i Viken, fordi han har vært aktiv på Facebook-siden til SIAN.

IKKE FORENLIG: Politisk nestleder i Drammen, Ole Hovengen, er suspendert etter å ha vært aktiv på SIAN sin Facebook-side. Frp-leder Siv Jensen har gjort det klart at dette ikke er forenlig med å være aktiv i partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
IKKE FORENLIG: Politisk nestleder i Drammen, Ole Hovengen, er suspendert etter å ha vært aktiv på SIAN sin Facebook-side. Frp-leder Siv Jensen har gjort det klart at dette ikke er forenlig med å være aktiv i partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Det bekrefter leder Liv Gustavsen i Viken Frp overfor Drammens Tidende.

Hovengen har vært medlem av fylkesstyret, men er permittert i seks måneder. Det betyr også at han ikke kan stille til gjenvalg i fylkeslaget i mars 2020.

Etter moskéangrepet i Bærum ble det økt oppmerksomhet om Frp-medlemmer som har vært aktive i Stopp islamiseringen i Norge (SIAN).

Frp-leder Siv Jensen har gjort det klart at dette ikke er forenlig med å være aktiv i partiet. NRK identifiserte 28 listekandidater fra Frp som var aktive på SIANs Facebook-side.

Hovengen har i et innlegg omtalt moskeer som «de mest desintegrerende meningsfabrikkene som barn og unge utsettes for i Norge», og gir uttrykk for at moskeer bør være forbudt.

Til Dagsavisen Fremtiden sier Ole Hovengen at han ikke er informert om suspensjonen.

- Dette var ukjent for meg. Jeg har vært på hytta en stund, men jeg trakk meg fra fylkesstyret selv for en ukes tid siden. Hvis det står i avisen, er det rart at jeg ikke har fått beskjed, sier Hovengen.

Under valgkampen i august ble Frps listetopp på Nesodden, Jon Brungot, ekskludert fra partiet etter å ha vært aktiv i SIAN i flere år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling