Lokal Frp-topp trakk seg etter strippe-anklager

FpU-jenter (17) sier at de først da Birkedal-saken sprakk fikk respons på sjikaneklagene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En lokalpolitiker fra Frp i Møre og Romsdal trakk seg i dag fra politikken. Mannen henviste til høyt arbeidspress, men årsaken var ifølge partikolleger at to 17 år gamle jenter som den gang var tilknyttet FpU har anklaget politikeren for sex-sjikane.

Etter at Birkedal-saken havnet i mediene, valgte jentene til slutt å ta kontakt med stortingspolitikere fra fylket om den påståtte trakasseringen. Men begge jentene skal først ha prøvde å varsle FrP via ungdomspartiet, seinest i 2009. Da skal jentene ikke ha fått noe svar fra partiet på hva som ble gjort med saken.

- I løpet av helga mottok jeg e-poster med påstander om at en person skal ha vært i kontakt med noen av våre yngre medlemmer på en måte som de likte dårlig, sier stortingsrepresentant Oskar Grimstad, som også er fylkesleder for Frp i Møre og Romsdal, til NRK.

Han opplyser at partiet etter den siste henvendelsen har forsøkt å finne ut hva som har skjedd, og at både jentene og den aktuelle lokalpolitikeren er kontaktet nylig.

Fremskrittspartiet sentralt opplyser at ingen der har hatt befatning med saken.

- Dette er helt nytt for oss. Jeg har bare registrert at noen mener vedkommende har oppført seg ufint og gått over streken. Saken er håndtert lokalt, og han har trukket seg, sier andre nestleder i Frp, Per Arne Olsen, til Dagbladet.

- Stripping og nettchat Saken skal gjelde to episoder. Den første episoden dreier seg om at Frp-politikeren skal ha strippet for den ene av de to kvinnene. I tillegg skal varslingen også gjelde en annen episode om seksuell sjikane på internett.
Mannen som utløste klagene avviser påstandene om sexsjikane og fastholder at det var andre årsaker til at han trakk seg.
Dagbladet har i kveld ikke fått tak i mannen.

- Strippe-påstandene stemmer ikke. Det har jeg vitner på. Jeg har heller aldri sjikanert noen på internett, slik de hevder. Vi chattet på nettet, men det var aldri noen sjikanøse meldinger, sier den lokale Frp-toppen til VG Nett.

- Behandlet lokalt Fylkesleder Erik Tørrissen i Møre og Romsdal FpU opplyser at han først ble kjent med klagen fra jentene for en uke siden.

- Da ble saken behandlet lokalt i FrP, og vedkommende ble konfrontert med anklagene. Han har nå trukket seg, og jentene har sagt at de er fornøyd med hvordan dette nå ble håndtert, sier Tørrissen.

Han var ikke leder på tidspunktet da jentene først skal ha henvendt seg til FpU, og kjenner ikke til ungdomspartiets tidligere håndtering av den flere år lange saken. Dagbladet har i kveld ikke fått tak i kvinnen som den gang var fylkesleder i ungdomspartiet.

Lederen for det aktuelle lokallaget i FpU ville i kveld ikke svare på når han ble kjent med påstandene.

- Jeg kan ikke svare for Fpu, men formoder at de har bedt de lokale håndtere saken. Jeg ser at resultatet er at vedkommende har
trukket seg, sier Per Arne Olsen i Frp sentralt.
Frps pressevakt avkrefter at den nye saken er årsaken til at Siv Jensen på kort varsel trakk seg fra debatten på NRKs Aktuelt

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer