Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lokal svikt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Politiet og helsemyndighetene er skjønt enige om at et samarbeid mellom etatene vil få ned antallet personer med psykiske lidelser i politiarresten. Likevel har politiet hittil transportert over 1000 mennesker med psykiske problemer til glattcelle i år. Dette er tall som har økt samtidig som opptrappingsplanen for psykiatrien har pågått.

• En sentralt spørsmål har vært om vi har lagt ned institusjonsplasser sentralt hurtigere enn vi har bygd ut det lokale tilbudet. At så mange med behov for akutthjelp havner i politiarresten, er et tegn på at det svikter lokalt.

• Akuttpsykiatriske avdelinger sliter i dag med overbelegg og altfor hurtig gjennomstrømning av pasienter. Mange skrives ut uten å ha noe nettverk rundt seg, et skikkelig sted å bo, hjelp med medisinering. Da blir politiet løsningen for pårørende og naboer som ikke vet hvor de skal henvende seg. Enda alle er enige om at arresten ikke er svaret.