Lokalavis: - Politiet sitter på lydopptak der drapsiktede forteller om sin rolle i drapet

Det skriver lokalavisa Lister 24.

 LYDOPPTAK:  Tina Jørgensen og de siktede i drapssaken møttes på Rosfjord campingplass utenfor Lyngdal.  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LYDOPPTAK: Tina Jørgensen og de siktede i drapssaken møttes på Rosfjord campingplass utenfor Lyngdal. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER / OSLO (Dagbladet): Politiet sitter på lydopptak der en av de drapssiktede forteller om sin rolle i drapet. Det skriver avisa Lister 24.
- Dette er opplysninger jeg ikke ønsker å kommentere, sier advokat Trond Wåland i Advokatfirmaet Sylte til Dagbladet.

Han forsvarer mannen som ble siktet som nummer to i saken, og som ifølge Lister24 skal ha hatt en mer perifer rolle da Tina Jørgensen ble drept.
Lister 24 siterer politikilder som skal være tett på drapsetterforskningen. Ifølge kildene skal den 36 år gamle lyngdølen, som ble pågrepet først i saken, ha betrodd seg overfor bekjente tidlig i sommer. Der skal han ha fortalt om sin rolle i drapet, og om de andre som er involvert i saken.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal etterforskerne i saken ha sittet på opptaket i sju uker.

Alle de fire siktede nekter straffskyld.

Avgjørende Opplysningene fra personen som 36-åringen betrodde seg til skal ha vært helt avgjørende for at politiet i forrige uke kunne gå til pågripelse av de fire lyngdølene, skriver avisa.

Etter det Lister 24 erfarer, skal den ene av de bekjente etter denne episoden i begynnelsen av juni ha tatt kontakt med Tina Jørgensens mor, Torunn Austdal Rasmussen, angående opplysningene, skriver avisa.

Dagbladet fikk tidligere denne uka bekreftet fra flere kilder at pågripelsene av de fire siktede i Tina Jørgensen-saken var nøye planlagt da politiet gikk til aksjon forrige uke.

Ikke tilfeldig Etter hva Dagbladet får opplyst var det ikke tilfeldig taktikk å pågripe de fire på forskjellige tidspunkt.

Politiet har siden i sommer jobbet med å kunne gå til det steget å pågripe de fire mennene fra Lyngdal som er siktet for drap eller medvirkning til drapet på Tina Jørgensen høsten 2000. De fire er nå varetektsfengslet.

Politiets plan skal ha vært at mennene skulle røpe seg da det ble kjent at en av de fire var arrestert.

Politiet skal over lengre tid ha fulgt med på mennenes bevegelser, og ifølge Dagbladets kilder skal politiet ha hatt mulighet til å drive elektronisk avlytting av mennene, blant annet over telefon, sms og e-poster.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram