Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lokalavis: Gjerningsmannen ba folk si hvilken religion de følger, og skjøt enkeltpersoner

Minst 10 skal være døde etter skoleskytingen i Oregon. Politiet etterforsker nå opplysninger om at den antatte gjerningsmannen skal ha fortalt om sine planer på sosiale medier kvelden i forveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i området? Eller kjenner du noen som er der? Tips oss på 2400@dagbladet.no

Flere medier meldte onsdag kveld om skoleskyting på Umpqua Community College i Oregon.

Politiet fikk melding om skyting på campus omtrent klokken 10.40 lokal tid. Da nødetatene kom fram til stedet, lå det skadde i flere klasserom.
 
- Da vi ankom fant vi flere skadde i forskjellige klasserom. Politiet nøytraliserte skytteren, sa brannmann Ray Shoufler til CNN.

CNN melder at 10 er drept og at sju er såret i skytingen.
 
Gjerningsmannen død Gjerningsmannen er ifølge Reuters drept på stedet under en skuddveksling med politiet, utenfor ett av klasserommene. Det er foreløpig uklart hva som var motivet for skytingen, men lokalavisen NR Today skriver at en student opplyser at alle elevene fikk beskjed om å legge seg flatt på gulvet da gjerningsmannen kom inn i klasserommet.

Ifølge studenten - Kourtney Moore - ba mannen folk om reise seg opp og se hva slags religion de hadde, for så å skyte enkeltelever.

Gjerningsmannen ble ifølge det lokale sherrifkontoret funnet død utenfor ett av klasserommene, og CNN skriver at det er funnet fire våpen som de mener tilhørte skytteren.

Etterforsker nett-spor Ifølge CNN, som har snakket med en politikilde, undersøker politiet nå spor på sosiale medier fra en mann i tjueårene som politiet tror er den ansvarlige for skytingen. Ifølge politikilden spekuleres det  i om personen har fortalt om sine planer på internett kvelden før angrepet.
 
Etter skytingen ble studenter busset bort fra skoleområdet. Student Larry Howell var på vei til skolen da han så medstudenter komme løpende gjennom skolen.

- Alle snakker med alle og sjekker ut hvordan den andre har det. Vi vet ikke hvilke av kollegene våre som er skutt, sier han til NBC News.

Undersøker stedet På en pressekonferanse like før klokken 22 norsk tid opplyste politiet at de nå vil jobbe med å sikre skoleområdet for å være sikker på at trusselen er helt over, og ta hånd om pårørende etter skytingen.

Umpqua Community College ligger ca. ti kilometer nord i byen Roseburg i delstaten Oregon. Høgskolen har 3300 studenter fordelt på seksten campus.

I en offisiell uttalelse beskriver Oregons guvernør Kate Brown dagen i dag som hjerteskjærende:

Kjøres inn: En pasient blir ført inn i en ambulanse etter skoleskytingen i Oregon. Foto: Aaron Yost/Roseburg News-Review via AP)
Kjøres inn: En pasient blir ført inn i en ambulanse etter skoleskytingen i Oregon. Foto: Aaron Yost/Roseburg News-Review via AP) Vis mer

- Hjertet mitt tynges av detaljene som kommer frem fra dagens skyting. Mens det er for tidlig å vite alle fakta, vil effekten av en hendelse som dette være langvarig. Bli med meg og hold ofrene, deres familier og hjelpearbeiderne, i deres tanker, skriver guvernøren.

ANSA: Ingen medlemmer der Foreløpig er det lite som tyder på at nordmenn er skadet i forbindelse med episoden. - Vi har ingenting som tyder på at det er norske studenter ved skolen, men kan naturligvis ikke si det helt sikkert, sier president Jakob Aure i organisasjonen ANSA, som organiserer omtrent halvparten av alle nordmenn som studerer i USA.

Han gikk gjennom organisasjonens medlemslister så fort han fikk høre om skytingen, og sier ingen av deres medlemmer står oppført som studenter ved skolen.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

SKOLEN: På denne skolen skal flere studenter ha blitt drept i en skoleskyting torsdag morgen lokal tid. Foto: Skolen.
SKOLEN: På denne skolen skal flere studenter ha blitt drept i en skoleskyting torsdag morgen lokal tid. Foto: Skolen. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!