Lokalavis: Gjerningsmannen ba folk si hvilken religion de følger, og skjøt enkeltpersoner

Minst 10 skal være døde etter skoleskytingen i Oregon. Politiet etterforsker nå opplysninger om at den antatte gjerningsmannen skal ha fortalt om sine planer på sosiale medier kvelden i forveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du i området? Eller kjenner du noen som er der? Tips oss på 2400@dagbladet.no

Flere medier meldte onsdag kveld om skoleskyting på Umpqua Community College i Oregon.

Politiet fikk melding om skyting på campus omtrent klokken 10.40 lokal tid. Da nødetatene kom fram til stedet, lå det skadde i flere klasserom.   - Da vi ankom fant vi flere skadde i forskjellige klasserom. Politiet nøytraliserte skytteren, sa brannmann Ray Shoufler til CNN.

CNN melder at 10 er drept og at sju er såret i skytingen.  Gjerningsmannen død Gjerningsmannen er ifølge Reuters drept på stedet under en skuddveksling med politiet, utenfor ett av klasserommene. Det er foreløpig uklart hva som var motivet for skytingen, men lokalavisen NR Today skriver at en student opplyser at alle elevene fikk beskjed om å legge seg flatt på gulvet da gjerningsmannen kom inn i klasserommet.

Ifølge studenten - Kourtney Moore - ba mannen folk om reise seg opp og se hva slags religion de hadde, for så å skyte enkeltelever. Gjerningsmannen ble ifølge det lokale sherrifkontoret funnet død utenfor ett av klasserommene, og CNN skriver at det er funnet fire våpen som de mener tilhørte skytteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.