Lokalavis satser på nyheter på arabisk

- Bør være totalt uproblematisk, sier redaktør.

ARABISK: I april tester lokalavisa Vesterålen Online publisering av nyhetssaker på arabisk. Foto: Skjermdump Vesterålen Online
ARABISK: I april tester lokalavisa Vesterålen Online publisering av nyhetssaker på arabisk. Foto: Skjermdump Vesterålen Online Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I løpet av de kommende ukene publiserer lokalavisa Vesterålen Online nyheter på arabisk, i et forsøk på å nå ut til flere lesere.

- Vi har alltid vært nyskapende, og i første omgang tester vi ut dette i april. Bakgrunnen er at det bor ganske mange folk i Vesterålen som snakker arabisk, sier redaktør Geir Bjørn Nilsen til NRK.

Etter ei drøy uke med testing har de sett at det er brukbar trafikk på artiklene. Dersom tallene går opp håper redaktøren å kunne utvide tilbudet, ved å oversette saker til blant annet russisk, som er et stort språk i regionen.

Avisa har ikke fått noen negative reaksjoner fra folk, noe de heller ikke forventet.

- Dette bør være totalt uproblematisk, jeg ser ingen grunn til at noen skulle reagere på noe som helst vis.

Postdoktor i medievitenskap ved Universitetet i Bergen, Erik Knudsen, sier til NRK at det er positivt at mediene tenker mangfold og gjør sakene mer tilgjengelige for folk som ikke forstår norsk, og tror flere vil følge etter dersom det viser seg å være et marked for det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer