Presidentvalg i USA

Lokalavisa fikk nasjonal oppmerksomhet da de støttet Trump: - Det er latterlig

Aldri har en presidentkandidat hatt mindre støtte fra avisene enn Donald Trump.

MEDIENE MISTER BAKKEKONTAKTEN: Gary Abernathy er ansvarlig redaktør i lokalavisa The Times-Gazette i Hillsboro i Ohio - et meget Trump-vennlig område. De er den eneste avisa i Ohio og én av få dagsaviser i USA som støtter den republikanske kandidaten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MEDIENE MISTER BAKKEKONTAKTEN: Gary Abernathy er ansvarlig redaktør i lokalavisa The Times-Gazette i Hillsboro i Ohio - et meget Trump-vennlig område. De er den eneste avisa i Ohio og én av få dagsaviser i USA som støtter den republikanske kandidaten. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

JACKSONVILLE (Dagbladet): Donald Trump er mer populær blant velgerne enn blant mediene. Kanskje rent bortsett fra at de tjener penger på ham.

Hadde dagsavisene i USA fått stemme, ville Donald Trump få en oppslutning på som kan telles på én hånd, i motsetning til de 45 prosentene han har på snittet av meningsmålingene fredag morgen.

Derfor har mange sperret opp øynene når noen av avisene nettopp har tatt beslutningen om å støtte Republikanernes presidentkandidat. Én av disse er The Times-Gazette, en dagsavis med opplag på drøye 4000 som kommer ut mandag til lørdag i Hillsboro i det sørlige Ohio.

- Latterlig

Plutselig var avisa gjenstand for oppmerksomhet på det populære politikkprogrammet Rachel Maddow på TV-kanalen MSNBC og ble skrevet om i amerikanske medier.

Det hele får ansvarlige redaktør og utgiver Gary Abernathy til å stusse.

- Det er latterlig. For en verden vi lever i når en liten avis når nasjonale nyheter fordi den støtter en presidentkandidat, sier han til Dagbladet.

- Halvparten av befolkningen vil ha Trump, mens 99 prosent av avisene vil ha henne. Da kan du lett argumentere for at avisene mister bakkekontakt med leserne, sier Abernathy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer