- Lokalbefolkningen holder seg unna fjellet på slike dager

Vinden har vært oppe i 18-20 sekundmeter i kastene i fjellene i Sirdal.

TRE FUNNET DØDE:  I hele dag har letemannskaper lett etter en fjerde person som er savnet i fjellet i Sirdal. Tre personer er funnet døde. Foto: Jan Olav Ovedal
TRE FUNNET DØDE: I hele dag har letemannskaper lett etter en fjerde person som er savnet i fjellet i Sirdal. Tre personer er funnet døde. Foto: Jan Olav OvedalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Turområdet der tre utenlandske statsborgere er funnet omkommet, beskrives vanligvis som familievennlig.
 
Fra søndag og fram til natt til i dag, har været derimot vært så voldsomt at selv lokalbefolkningen, som blant annet har ansvar for å fylle opp varer på de selvbetjente hyttene, har holdt seg unna.   

- I et slikt vær vi har hatt de siste dagene bør man ikke gå i fjellet. På lørdag var det fint, men fra søndag og fram til natt til i dag, har det vært stormfullt. På det meste har vinden kommet opp i 18-20 sekundmeter i kastene og i tillegg har det vært mye snø. Lokalbefolkningen holder seg unna i fjellet på dager som dette, sier ordfører i Sirdal Thor Jørgen Tjørhom til Dagbladet. 

To kvinner og en mann er så langt funnet omkommet, i tillegg er en mann savnet. De fire kommer fra Tyskland, Sveits og Storbritannia. Ifølge politiet tyder alt på at de er blitt overrasket av været, selv om de var godt utstyrt med blant annet GPS. De ble funnet bare rundt 800 meter fra Taumehytta.

- Når man snakker med folk som har vært i fjellet når det blåser opp, så forteller de at man kan gå rett forbi hytter selv om de ligger bare fem meter unna. Når slike ulykker skjer, er det fryktelig tragisk, sier ordføreren. 

Siste spor etter de fire turistene er fra lørdag. Da skrev de en hilsen i hytteboka på turisthytta ved Taumevatn hvor de fortalte at de var på vei til Heibergtunet.

I 11-tiden i formiddag ringte en turgåer og fortalte at han hadde funnet en person omkommet på fjellet. Da politi og letemannskaper kom fra til stedet fant de ytterligere to døde.