Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lokalbefolkningen plyndret skipsvrak

Hundrevis av mennesker forsynte seg av lasten til det havarerte lasteskipet «Kodima» langs Cornwalls strender. Dermed har en gammel næringsvei fått nytt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det 6.000 tonn store Malta-registrerte skipet er fra Russland og gikk på grunn i høy sjø i Whitsand Bay tidlig lørdag. Mannskapet på 16 ble berget av redningshelikoptre, mens deler av lasten, som besto av tømmer, drev i land på sandstrendene.

Ifølge politiet forsynte ikke folk seg bare med mindre plankebiter. Noen kom med trucker og varebiler for å få med seg tømmerstokker.

Plyndringen var en moderne versjon av en eldgammel næringsvei langs Cornwalls kyster. For flere århundrer siden var Cornwall-befolkningen beryktet for å lure skip på grunn med falske lys, og deretter plyndre dem.

Men i dag regnes det som simpelt tyveri å forsyne seg av lasten, ifølge det lokale politiet. Folk har bare lov å ta med seg det de finner på stranda om de straks melder fra til myndighetene.

Skipet kan ikke berges før 500 tonn olje er pumpet ut av skipets tanker. Det er likevel ingen fare for lekkasjer siden skipet ligger på sandgrunn og tankene er intakte.

Hele Norges coronakart