Krigen i Syria

- Lokalbefolkningen tar støyten

En fortvilet situasjon i Nord-Syria, sier Røde Kors' utenlandssjef. NB: Sterke bilder.

KRIGENS ANSIKT: NB: Sterke bilder. Expressens Magda Gad besøker et sykehus i Tall Tamr, Syria. Dette møtte henne der. Reporter: Magda Gad / Expressen. Video: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

13-årige Mohammad skriker i smerte av store brannskader, huden hans nesten bobler idet han kommer inn på sykehuset. Personalet forsøker å finne en flekk på kroppen hans som de kan ta på uten å gjøre ham vondt.

Mohammads sjokkerte far forteller til Expressen at sønnen ble rammet av ei bombe sluppet fra et fly over den nordsyriske byen Ras al-Ayn. Nå er byen helt omringet av tyrkiskstøttede militsgrupper, og ingen slipper ut eller inn - de to er blant de ytterst få som har klart å flykte.

Flest sivile

Expressens reportere Magda Gad og Niclas Hammarström befinner seg på sykehuset i den nærliggende byen Tall Tamr, hvor mannskapene jobber på spreng for å ta seg av hjelpetrengende fra kampene i Nord-Syria. Hittil har de tatt imot 600 skadde og 100 døde.

En kvinnelig soldat fra den kurdiskdominerte YPG-militsen rulles inn. Hun kaster opp store mengder blod og har fått underleppa kløyvd. Kroppen er skåret opp av stålfragmenter fra ei flybombe.

Ifølge Expressen-reporterne er de aller fleste som ankommer sykehuset, sivile. De er ofre for kampene under Tyrkias operasjon i Nord-Syria, som raser mellom tyrkiske regulære styrker og tyrkiskstøttede syriske militser på den ene siden; og kurdiskdominerte syriske grupperinger som YPG og SDF på den andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer