MORALSK PLIKT: President Donald Trump hadde et valgmøte i Muskegon, Michigan natt til søndag 18. oktober. Der sa han at landets moderate velgere har en «moralsk plikt» til å stemme på Republikanerne i november. Vis mer

Coronaviruset:

Lokale leger ba Trump avlyse

I Wisconsin i USA er smittetallene rekordhøye, og hver fjerde coronatest er positiv. Lokale leger ser med gru på kveldens Trump-arrangement i staten. - En superspreder-begivenhet, sier guvernøren.

Publisert
Sist oppdatert

SISTE: President Donald Trump trosser advarslene. Et stort publikum står klare for Trump i Janesville, Wisconsin, og presidenten inntar scenen rett før klokka 2 natt til søndag norsk tid.

I delstaten Wisconsin ble nesten 4000 nye smittede bekreftet fredag. Dette er det høyeste tallet som er registrert i Wisconsin siden pandemien brøt ut. Det nest høyeste tallet smittede ble registrert torsdag denne uka.

STERK VIND: Trump møtte motstand fra vinden da han holdt tale i Michigan. Video: AP Vis mer

Hver fjerde test i delstaten kommer tilbake positiv, ifølge CBS News, og innbyggere har fått beskjed om å unngå folke-ansamlinger - også politiske.

Natt til søndag er det imidlertid planlagt et politisk møte i delstaten, når Donald Trump fortsetter sin valgkamp-turnè i Janesville, Wisconsin.

Trump fortsetter i dag sin valgkamp-turné, og besøker først Michigan og deretter Wisconsin.

- Fare for folkehelsa

I Wisconsin har flere lokale leger, blant dem dr. Bob Freedland, har oppfordret til å avlyse hele arrangementet.

- President Trumps ansamlinger bringer folkehelsen i fare, samtidig som de har blitt plattformer for ham til å spre unøyaktig medisinsk informasjon, sier Freedland til CBS.

Wisconsin-guvernør Tony Evers deler bekymringen:

- Med mindre noe ekstraordinært skjer, oppfordrer han (Trump) til en superspreder-begivenhet.

GEORGIA: Det tok ikke lange tiden før Trump langet ut mot sin demokratiske utfordrer, Joe Biden, som han blant annet kalte «muligens den verste presidentkandidaten noensinne». Vis mer

- Som guvernør i staten Wisconsin vil jeg personlig spørre ham om de oppmøtte vil ha på seg munnbind, og holde avstand, fortsetter Evers til Spectrum News.

Wisconsin er blant vippestatene som regnes som de viktigste i år, sammen med Michigan, Pennsylvania, North Carolina, Florida og Arizona.

- Forholdsregler

Ifølge en talmann for Trump-kampanjen har det blitt tatt tydelige forholdsregler før kveldens begivenhet.

- Hver deltaker får kontrollert temperaturen, får en maske som de er bedt om å bruke, samt har tilgang til mengder av antibac, sier pressesekretær Courtney Parella i en uttalelse.

- Vi har også satt opp skilt på arrangementene våre, som instruerer deltakerne om å bruke munnbindet, fortsetter Parella.

FLORIDA: Flere hundre mennesker venter i timevis for å få med seg president Donald Trump snakke på et valgmøte i Florida. - Trump er fantastisk, mener mange av de oppmøtte. Video: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

- Nedprioriterer alvoret

Trumps motkandidat til valget, Joe Biden, har bemerket Trumps valg av destinasjon i kveld, og gitt følgende kommentar:

- President Trump nedprioriterer bevisst alvorlighetsgraden av viruset. Ved nesten hver anledning anledning får han panikk og ønsker det bort, i stedet for å ta fatt på det harde arbeidet med å få det under kontroll, sier Biden ifølge CNN.

STERK VIND: Trump møtte motstand fra vinden da han holdt tale i Michigan. Video: AP Vis mer

Smitterekord

I går fredag, ble det meldt om 69 000 nye smittetilfeller i USA, melder CBS. Dette er det høyeste antallet registrerte nye smittede siden juli, skriver avisa.

Ifølge John Hopkins-universitetet var det nøyaktige tallet på antall smittede i går 63 610 personer.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer