Lokale Venstre-topper vil gjerne ha Raja på besøk

Venstre-toppen kommer med løfter om fritak for arbeidsgiveravgift og går til krig mot formueskatten. - Vi skal ta tilbake tronen som gründerpartiet, lover Raja.

GLAD FOR STORFINT BESØK: En rekke Venstre-politikere utenfor Oslo er sjeleglad for besøk fra Abid Raja og Terje Breivik. Bak fra venstre: Britt Giske Andersen, Julie Andersland, Ida Gudding Johnsen, Petter Toldnæs, Jan Erik Søndeland, Tove Eivindsen. Foran: Gunhild Berge Stang, Abid Raja og Terje Breivik. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
GLAD FOR STORFINT BESØK: En rekke Venstre-politikere utenfor Oslo er sjeleglad for besøk fra Abid Raja og Terje Breivik. Bak fra venstre: Britt Giske Andersen, Julie Andersland, Ida Gudding Johnsen, Petter Toldnæs, Jan Erik Søndeland, Tove Eivindsen. Foran: Gunhild Berge Stang, Abid Raja og Terje Breivik. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HELL (Dagbladet): Mens Venstre sliter på målingene, vil Abid Raja løfte partiets profil som gründerskapets parti.

Raja er midtveis i en omfattende distriktsturné, og sier han vil hjelpe Venstre «ta tilbake tronen» som partiet til små- og mellomstore bedrifter.

- Staten skal ikke tømme kassene på mindre bedrifter. Sammen med dyktige Venstre-folk i distriktene skal vi gjenreise Venstre, sier han til Dagbladet.

Nestleder Terje Breivik nikker. Også Breivik har brukt mye tid de siste månedene utenfor kontoret sitt i Oslo, på besøk til Venstre-politikere i distriktene.

Raja og Breivik lover at Venstre framover skal gjøre en bedre jobb med å rette oppmerksomheten mot politikk gjør hverdagen enklere for norske gründere:

  • Venstre vil forenkle lovverket og få ned byråkratiet, lover de to.
  • Raja vil også avskaffe arbeidsgiveravgiften for nyoppstarta bedrifter med mindre enn fem ansatte. Fritaket skal gjelde de fem første åra selskapet eksisterer.
  • Avskaffe formueskatten. - På sikt mener jeg formueskatten må helt bort, sier Raja.

- Landet rundt har Venstre politikere som brenner for å skape jobber og verdier lokalt. Men i Oslo kommer ikke dette alltid fram, og mange Oslo-politikere ser ikke hva slags verdier som skapes av gründere ute i distriktene. På mine reiser har jeg møtt jobbskapere som sier de behøver mer drahjelp fra staten. Det er Venstre jobb å lytte til de små- og mellomstore bedriftene, sier Raja.

Raja på reise

På Venstres landsmøte i Trøndelag møter Dagbladet en rekke lokale Venstre-politikere som sier jobben deres gjøres vanskeligere av konfliktene i partiet og de dårlige målingene.

De roser samtidig reisevirksomheten til både Abid Raja og nestleder Terje Breivik.

- Det er ikke så lett å vise fram Venstres politikk uten besøk fra etablerte politikere som Abid og Terje. Når de dukker opp i min kommune, så kommer plutselig pressen også, sier fylkestingsrepresentant Tove Eivindsen.

Dagbladet er kjent med at Rajas reiseplan vakte oppsikt i kretsen rundt Trine Skei Grande. Partilederen ble tatt på senga da Raja lanserte turneen fra talerstolen på et landsstyremøte i vinter. Enkelte i partiet mistenker Raja for bygge base ute i distriktene mens partilederen er opptatt med å styre kulturdepartementet på vegne av regjeringen.

LANDSSTYREMØTE: Trine Skei Grande sier hun ikke har fått meg seg Raja-videoen «alle» snakker om, og at videoen ikke var grunnen til at Abid Raja ikke ble nevnt under landsmøtetalen. Reporter/video: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer

- Slitsomt

Raja selv har avvist dette overfor Dagbladet.

- Jeg ringer, og Abid eller Terje kommer til oss for å hjelpe oss løfte Venstre fram. Det behøves jo, bare se på målingene. Venstre må synliggjøre for velgerne at vi er tett på hverandre, at by og land snakker sammen og hjelper hverandre. Vi må spille på lag, sier Britt Giske Andersen, varaordfører i Giske kommune.

- Er det slitsomt å være Venstre-politiker når overskriftene handler om maktkamp i partiet?

- Ja, veldig. Vi ønsker å snakke om verdiskaping, og om Venstres politikk, men det har vist seg vanskelig en god stund nå, svarer Ida Gudding Johnsen fra Nordland Venstre.

Venstres ordførerkandidat i Stavanger, Jan Erik Søndeland, mener oljebyen skaper minst like mange nye jobber som Oslo. Han roser Raja, Breivik og andre Venstre-politikere som reiser ut av Oslo for å rette oppmerksomheten mot verdiskapningen utenfor hovedstaden.

- Folk må komme til Stavanger og se selv. Og Venstre skal være partiet som hjelper bedrifter satse, sier han.

Målingsmotgang

Ingen partileder har noensinne fått dårligere skussmål av egne velgere enn det Trine Skei Grande får nå, viser Dagbladets ferske måling.

Til Dagbladet forklarte Skei Grande den fallende oppslutningen blant annet med at Venstre har «kravstore velgere».

- Våre velgere er typen som stemmer Venstre og går ut fra valglokalet og tenker at «neste gang blir det noe annet», ifølge kulturministeren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer