<strong> MEDEIER I MILLIONBEDRIFT:</strong>  Kontorlokalene til SB Entreprenør AS ble rensket for utstyr og verdier dagen etter Mansur Mahashev bortførte døtrene fra bussholdeplassen utenfor Kongsvinger. Foto: Politiet.
MEDEIER I MILLIONBEDRIFT: Kontorlokalene til SB Entreprenør AS ble rensket for utstyr og verdier dagen etter Mansur Mahashev bortførte døtrene fra bussholdeplassen utenfor Kongsvinger. Foto: Politiet. Vis mer

Lokalene til ettersøktes bedrift tømt dagen etter

Mansur Mahashev søkte om å få døtrene inn i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontorlokalene i Oslo i entreprenørfirmaet til den etterlyste og bortføringssiktede Mansur Mahashev ble ribbet for inventar og verdier dagen etter 43-åringen og medhjelpere bortflørte hans to biologiske døtre rett  ved fosterforeldrenes hus utenfor Kongsvinger.

Da Glåmdalen oppsøkte lokalene til SB Entreprenør AS i Konows gate torsdag var alt kontorutstyr fjernet, tilogmed en dørkarm og og luftrøret i taket.

Da fem politimenn kom til SB Entreprenør AS onsdag, var det bare søppel igjen.

Ifølge firmaets egen oppdatering til Brønnøysund-registrene for en uke siden, er antallet ansatte økt til 63 ansatte i SB Entreprenør, som seinest i 2012 hadde 15,3 millioner kroner i omsetning, 881 000 kroner i resultat før skatt, 4,9 millioner kroner i eiendeler og ingen revisormerknader.

Søkte om innreise til Russland
Den ettersøkte forretningsmannen med russisk statsborgerskap, som er etterlyst internasjonalt, har med andre ord «råd»  til å være på flukt.

Tidligere i kveld ble det kjent at de norske passene til de to døtrene er i politiets hender.

Onsdag meldte NRK Dagsrevyen at Mahashev tidligere i år hadde vært i den russiske ambassaden i Oslo for å søke om innreisetillatelse til Russland for de to døtrene.

Den ettersøkte 43-åringen og Isa Magomadov (34) eier 50 prosent hver av aksjene i SB Entreprenør AS.

Magomadov er styreleder og daglig leder.
- Ikke på flukt for evig
Han vil ikke opplyse til Glåmdalen hvor firmaet har flyttet, men avviser at «renskingen» av de gamle lokalene har noe med medeierens forsvinning å gjøre.

- Vi har jobbet en stund med å ta ned kontorene. Han kan ikke være på flukt for alltid. Jeg må finne ut hva jeg skal gjøre. Jeg kan ikke drive et selskap med en som er på flukt fra politiet, sier den daglige lederen til Glåmdalen.

Toytaen som fortsatt er etterlyst i forbindelse med barnebortføringen - en Corolla Verso med kjennetegn KH 41262 - er registrert med entreprenør4selskapet som eier.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer